- Berichten
- 14
Ik vond het tijd worden om eens een keer de befaamde can chicken te maken die ik hier op het forum regelmatig voorbij zie komen. En ook al gebruik ik cola ipv bier, op verzoek dochter, hoop ik toch op een tokkie.
Gister lekker een goede kip gehaald bij de slager, 1,4 kilo schoon aan de haak.Vandaag in de all purpose rub en op het rode ei.
Ik had afgelopen zaterdag nieuwe houtskool meegenomen van de Sligro maar ik twijfel wat ik ervan moet vinden.Ik dacht redelijk goede kolen te hebben maar de rook stonk echt vreselijk naar toevoegingen, al staat er op de zak niks over vermeld. Na een uurtje was de stank gelukkig minder en overheerste de kip lucht.
De bbq makkelijk en constant op 185 graden weten te houden en het resultaat mocht er zijn. Lekker korstje op de kip en goed gaar, niet te droog.
Gister lekker een goede kip gehaald bij de slager, 1,4 kilo schoon aan de haak.Vandaag in de all purpose rub en op het rode ei.
Ik had afgelopen zaterdag nieuwe houtskool meegenomen van de Sligro maar ik twijfel wat ik ervan moet vinden.Ik dacht redelijk goede kolen te hebben maar de rook stonk echt vreselijk naar toevoegingen, al staat er op de zak niks over vermeld. Na een uurtje was de stank gelukkig minder en overheerste de kip lucht.
De bbq makkelijk en constant op 185 graden weten te houden en het resultaat mocht er zijn. Lekker korstje op de kip en goed gaar, niet te droog.