BasBQ
Beef en Steak

Beer can chicken

 
 

RobbertI

Tondelzoeker
Berichten
23
Beer can chicken gemaakt op de kamado. Helaas niet helemaal zoals ik gehoopt had. Ik gok dat de combinatie van een redelijk klein kippetje en het feit dat de kamado op een gegeven moment (wind? Of een rookblok dat lekker ging) de temperatuur wat omhoog ging en ik die lastig lager kreeg. Was hij iets te "snel" klaar waardoor de korst niet zo krokant was als ik had gehoopt. De smaak van de kip was echter prima en hij was ook nog heerlijk sappig.

20210509_134249.jpg


Ja verkeerde snijplank i know. Maar dit was de enige die ik kon vinden waar hij op paste zonder te lang te zoeken
20210509_155739.jpg
20210509_160132.jpg
IMG-20210509-WA0020.jpg
 
Nice. Op de eerste foto linkt ie wel gevlinderd. Zal vast wel gesmaakt hebben. Gefliciteerd met je Tokkie.
 
Robbert, welkom bij de Tokkies. Het is een trotse dame op het blik.
 
Lekker chicky hoor, staat er netjes bij. Dat moet gesmaakt hebben.
Gefeliciteerd met je tokkie
 
Gefeliciteerd met je tokkie!
Altijd erg lekker, welke rub heb je gebruikt als ik vragen mag?
 
Gefeliciteerd met je tokkie!
Altijd erg lekker, welke rub heb je gebruikt als ik vragen mag?
Ik heb een zelfgemaakte rub gebruikt:

(Niet precies afgemeten ik doe het vaak op smaak/gevoel) maar ongeveer alles 25g en dan de paprika 50g gok ik.

Cayennepeper peper
Gemalen zwarte peper
Paar Chili vlokken (5/10g)
Uienpoeder
Knoflookpoeder
Gemalen koriander
Witte bastard suiker
Zeezout
En paprikapoeder

En het kippetje ingesmeerd met zonnebloemolie.
 
  • Leuk
Waarderingen: Iglo
nice. ziet er goed uit
gefeliciteerd met je tokkie
 
Klein maar dapper en toch lekker , gefeliciteerd met je Tokkie. ;)
 
Ziet er goed uit, gefeliciteerd met je tokkie!
 
Terug
Bovenaan Onderaan