- Berichten
- 69
Volgens mij was het in een filmpje van Noskos, waarin hij zei dat Beer can chicken voor veel mensen het eerste gerecht is waarbij ze ontdekken dat je op een barbecue meer kan dan hamburgers en speklapjes grillen. Zo ook voor mij. Een jaar of 5 geleden BCC gemaakt als één van de eerste probeersels en toentertijd viel het mij tegen (dat lag vooral aan mij). Te weinig gedaan met de kruiden, te voorzichtig met de rookhout snippers. Nu, 5 jaar meer barbecue ervaring, zag ik op het forum de ene na de andere BCC voorbij komen en toen dacht ik, misschien moet ik dat ook nog maar een keer proberen.
Vandaag dus gedaan, de kip gekruid met de chick mix van Smokey Goodness. Vervolgens, na het lezen van het verslag van @rno (dacht ik), ook de borst en de poten geïnjecteerd met een kruiden-olijfolie mengsel. De barbecue tussen de 160 - 170 graden gehouden, twee appelhout chunks er bij en een dik uur later van de BBQ gehaald. Het eindresultaat: ik kan wel stellen dat ik in de afgelopen 5 jaar wat geleerd heb, want het resultaat was heerlijk! Malse kip, veel smaak, echt top! Ga dit snel nog een keer maken!
Vandaag dus gedaan, de kip gekruid met de chick mix van Smokey Goodness. Vervolgens, na het lezen van het verslag van @rno (dacht ik), ook de borst en de poten geïnjecteerd met een kruiden-olijfolie mengsel. De barbecue tussen de 160 - 170 graden gehouden, twee appelhout chunks er bij en een dik uur later van de BBQ gehaald. Het eindresultaat: ik kan wel stellen dat ik in de afgelopen 5 jaar wat geleerd heb, want het resultaat was heerlijk! Malse kip, veel smaak, echt top! Ga dit snel nog een keer maken!