- Berichten
- 200
De afgelopen dagen volop aan de Q gestaan, maar weinig tijd gehad om ook wat te posten, dus daar begin ik vandaag dan mee.
Mijn moeder en haar vriend gaan normaal ieder jaar naar Gran Canaria, maar door corona afgelopen jaar (en waarschijnlijk dit jaar) niet. Ik dacht dus "laat ik eens een Canarisch recept zoeken". En zo kwam ik hierbij terecht.
Ik had nog een lekker kippetje in de vriezer liggen, dat dat kwam goed uit.
Ik begon met het aansteken van de Q, maar dit was nog een gedoe met de harde wind die dag. Ik heb niet echt een plek waar ik het uit de wind kan plaatsen, want daar ligt kunstgras en daar gaat mijn kamado niet overheen. Het aan krijgen is niet het probleem, maar wel op temperatuur krijgen. Het lijkt wel alsof alle warmte eruit wordt geblazen.
Maarja binnen even het kippetje bestrooid met de rub
4 theelepels bruine basterdsuiker
1 theelepel selderiezout
1 theelepel zeezout
1 theelepel gemalen peper
2 theelepels komijn poeder
2 theelepels gerookt paprika poeder
En de heft van mn bier opdrinken en de rest in het blik met wat knoflook erin en twee in stukken gesneden sjalot.
Kippetje op de Q (met wat appel rookhout) met eigenlijk een temp van 180 graden, maar door de wind heeft het best een tijd rond de 160 gezeten.
De laatste 30 minuten wat groenten erbij. Venkelknol, kastanje champignons en wortelen.
Nog wat krieltjes met schil 20 min koken en de mojo rojo maken (wat het typisch canarisch maakt).
En na 1.5 uur was het vlees klaar.
Ik heb tussendoor nog even een pecan pompoen taart gemaakt op de Q toen we gingen eten. Was ook echt heerlijk (recept van Jord Althuizen).
De kip was heerlijk en mn moeder en haar vriend herkende de typische smaak. Dus missie geslaagd. Helaas was het velletje niet zo knapperig, omdat de temp in het begin laag bleef. Bij het maken van de taart schoot de temp opeens maar 195. Zal je altijd zien.
Hier de link naar het recept https://bazs.nl/beer-can-chicken-canarische-stijl
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Mijn moeder en haar vriend gaan normaal ieder jaar naar Gran Canaria, maar door corona afgelopen jaar (en waarschijnlijk dit jaar) niet. Ik dacht dus "laat ik eens een Canarisch recept zoeken". En zo kwam ik hierbij terecht.
Ik had nog een lekker kippetje in de vriezer liggen, dat dat kwam goed uit.
Ik begon met het aansteken van de Q, maar dit was nog een gedoe met de harde wind die dag. Ik heb niet echt een plek waar ik het uit de wind kan plaatsen, want daar ligt kunstgras en daar gaat mijn kamado niet overheen. Het aan krijgen is niet het probleem, maar wel op temperatuur krijgen. Het lijkt wel alsof alle warmte eruit wordt geblazen.
Maarja binnen even het kippetje bestrooid met de rub
4 theelepels bruine basterdsuiker
1 theelepel selderiezout
1 theelepel zeezout
1 theelepel gemalen peper
2 theelepels komijn poeder
2 theelepels gerookt paprika poeder

En de heft van mn bier opdrinken en de rest in het blik met wat knoflook erin en twee in stukken gesneden sjalot.

Kippetje op de Q (met wat appel rookhout) met eigenlijk een temp van 180 graden, maar door de wind heeft het best een tijd rond de 160 gezeten.

De laatste 30 minuten wat groenten erbij. Venkelknol, kastanje champignons en wortelen.

Nog wat krieltjes met schil 20 min koken en de mojo rojo maken (wat het typisch canarisch maakt).
En na 1.5 uur was het vlees klaar.


Ik heb tussendoor nog even een pecan pompoen taart gemaakt op de Q toen we gingen eten. Was ook echt heerlijk (recept van Jord Althuizen).

De kip was heerlijk en mn moeder en haar vriend herkende de typische smaak. Dus missie geslaagd. Helaas was het velletje niet zo knapperig, omdat de temp in het begin laag bleef. Bij het maken van de taart schoot de temp opeens maar 195. Zal je altijd zien.
Hier de link naar het recept https://bazs.nl/beer-can-chicken-canarische-stijl
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk