- Berichten
- 533
Voor de eerste keer een beenhammetje gemaakt.
Eerst 3 dagen gepekeld.(1,5l water, 150g nitrietzout, 90g suiker, 4 laurierblaadjes, wat peperbolletjes en jeneverbessen)
Dan afgedept, kruislings ingesneden en ingesmeerd met mosterd en gekruid met eigen kruidenmengeling (1kl zout, 1kl look, 1/2kl zwarte peper en 2kl tijm).
Volgende keer zonder zout! Was echt al zout genoeg door de pekel.
Dan tot 65gr kerntemperatuur indirect op de bbq van 150-160gr. Met 2,5 chunks appel en kers erbij.
Laatste half uur 2x ingesmeerd met glaze.
Wat gebakken patatjes, rauwkost en honing-mosterdsausje erbij.
Voor de glaze:
- 3el dijon mosterd
- 1el graanmosterd
- 3el honing
Voor het sausje:
- de helft van de glaze
- 2el mayo
Eerst 3 dagen gepekeld.(1,5l water, 150g nitrietzout, 90g suiker, 4 laurierblaadjes, wat peperbolletjes en jeneverbessen)
Dan afgedept, kruislings ingesneden en ingesmeerd met mosterd en gekruid met eigen kruidenmengeling (1kl zout, 1kl look, 1/2kl zwarte peper en 2kl tijm).
Volgende keer zonder zout! Was echt al zout genoeg door de pekel.
Dan tot 65gr kerntemperatuur indirect op de bbq van 150-160gr. Met 2,5 chunks appel en kers erbij.
Laatste half uur 2x ingesmeerd met glaze.
Wat gebakken patatjes, rauwkost en honing-mosterdsausje erbij.
Voor de glaze:
- 3el dijon mosterd
- 1el graanmosterd
- 3el honing
Voor het sausje:
- de helft van de glaze
- 2el mayo
Laatst bewerkt: