BasBQ
Beef en Steak

Beenhammetje, Hasselback en Appelcrunch

espaanbroek

Tondelzoeker
Berichten
8
Vandaag eens serieus aan de slag met een waar zondagsmaal.

De beenham rond ??n uur in de marinade gezet (Smokey honey van Remia). Om vier uur kooltjes in de fik gestoken en daarna de BBQ op temperatuur brengen, rond de 180 graden.
Om half vijf kon het hammetje er op, samen met wat Hasselback potatoes.
vTujkjT.jpg


Een klein uurtje later was de 57 graden kerntemperatuur bereikt en heb ik hem nog eens ingesmeerd met de Smokey honey.
5ePJqSf.jpg


Nadat de 63 graden was aangetikt hem er af gehaald en even een kwartiertje in de aluminiumfolie laten rusten. Ondertussen was de appelcrunch voorbereid. Die kon de plek van de ham innemen.
HCKBvh2.jpg


m3sJYXd.jpg


En dan het hoogtepunt... Aansnijden, bordje klaarmaken en opeten.
LX0SAgM.jpg


AYTCnDS.jpg


Tenslotte het toetje er nog achteraan. Het was heerlijk.
1M76pir.jpg


Wat ging er mis?
Niet heel veel. De aardappels hadden iets gaarder gemogen. Hoewel ze er toch anderhalf uur op hebben gelegen. Volgende keer moeten die er misschien toch eerder op? Ik had ze nu met kruidenboter ingesmeerd, volgende keer eens met olijfolie proberen. Misschien levert dat een knapperig resultaat op.
 
Lijkt me heerlijk
 
Terug
Bovenaan Onderaan