- Berichten
- 5.060
Gisteren een uitprobeersel gedaan.
Beenham op hooi.
- Beenhammetje (600gr) gevlinderd en ruim voorzien van verse tuinkruiden.
- Dicht gebonden en een paar plakjes ontbijtspek erop, rekening houdende met een lange run
- Flinke hand hooi geweekt in een flesje Leffe bruin
- BGE op 120 C met plate setter. Advies vanuit dit deskundig forum.
- Hooi op het rooster en daar de beenham op
Indirect laten garen bij 120 C. 120 min.
Bij een kern temp van +60 C het hooi eraf gehaald, de BGE naar 180 C gebracht en het hammetje laten garen tot 65 C. Krijgt dan tevens wat kleur op de "batse".
Nog wat courgettebootjes erbij
Maar nu het hooi.
- Hooi ging niet roken. Werd wel kurkdroog en alles rook naar hooi met leffe.
- Hooismaak maar heel licht terug te vinden in de beenham. O. a. veroorzaakt, denk ik, door het stevige hoeveelheid tuinkruiden
Smaak was er verder niet minder om. Beenhammetje is voltooid verleden tijd.
Zaterdag as ga ik eens een experiment doen met droog hooi en gedrenkt hooi, maar zonder platesetter. Kijken of het dan gaat roken.
Hou jullie op de hoogte.
Wellicht is dit al eens uitgevonden.....wie ?
En nu de foto's.
Beenham op hooi.
- Beenhammetje (600gr) gevlinderd en ruim voorzien van verse tuinkruiden.
- Dicht gebonden en een paar plakjes ontbijtspek erop, rekening houdende met een lange run
- Flinke hand hooi geweekt in een flesje Leffe bruin
- BGE op 120 C met plate setter. Advies vanuit dit deskundig forum.
- Hooi op het rooster en daar de beenham op
Indirect laten garen bij 120 C. 120 min.
Bij een kern temp van +60 C het hooi eraf gehaald, de BGE naar 180 C gebracht en het hammetje laten garen tot 65 C. Krijgt dan tevens wat kleur op de "batse".
Nog wat courgettebootjes erbij
Maar nu het hooi.
- Hooi ging niet roken. Werd wel kurkdroog en alles rook naar hooi met leffe.
- Hooismaak maar heel licht terug te vinden in de beenham. O. a. veroorzaakt, denk ik, door het stevige hoeveelheid tuinkruiden
Smaak was er verder niet minder om. Beenhammetje is voltooid verleden tijd.
Zaterdag as ga ik eens een experiment doen met droog hooi en gedrenkt hooi, maar zonder platesetter. Kijken of het dan gaat roken.
Hou jullie op de hoogte.
Wellicht is dit al eens uitgevonden.....wie ?
En nu de foto's.