BasBQ
Beef en Steak

Beenham op de WSM

 
 

Kenneth

Vuurmaker
Berichten
81
Vandaag de WSM maar weer eens aangestoken voor een heerlijk beenhammetje.
Vanmorgen de beenham in de rub gezet en ingepakt in folie om hem nog even in de koelkast te laten marineren.
8c8239c8f2fc305dcd6916df94b445c1.jpg

d1cb96f9ab019ca7c8b4ea4853082384.jpg


Vervolgens vanmiddag om 14:00 uur begonnen met het aansteken van mijn briketten.
99aa4951fee7b9a260841e87adf05f8a.jpg


De temperatuur op een mooie 120 graden laten komen en het hammetje er op gelegd.
e30aea1a6e940e1daf49fc2c6f941d77.jpg


Ik heb de beenham er om ongeveer 15:00 uur op gelegd.
Ik dacht dat zal wel even duren voor dat de beenham klaar is. Niks is minder waar,
Om ongeveer 16:00 uur was de kerntemperatuur al 58 graden.
Shit wat nu? Om 16 uur eten is wel wat vroeg . Dan de beenham maar even insmeren met bbq saus en vervolgens inpakken in aluminium folie. En op de WSM laten liggen en alle lucht toevoer afgesloten. (Zo blijft de ham toch warm)
Ik was bang dat de ham droog zou zijn geworden maar dit was gelukkig niet het geval!
Hij was nog lekker sappig en smaakte heerlijk!
8c7d1a1cd15c1b39066dde3c7bc2df6e.jpg


Alles was weer op!
 
ziet dr lekker uit.

geinig vlees die kant en klare hammetjes.
kan ook weinig mis mee gaan ze zitten al vol vocht en zout
probeer eens een naturelle ham  van een paar kilo.
en kruid/pekel die eens in een brine .
dan wil je niet anders .
 
Lekker hoor
 
AV zei:
ziet dr lekker uit.

geinig vlees die kant en klare hammetjes.
kan ook weinig mis mee gaan ze zitten al vol vocht en zout
probeer eens een naturelle ham  van een paar kilo.
en kruid/pekel die eens in een brine .
dan wil je niet anders .
Dat ga ik een x proberen! Klinkt goed!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er super lekker uit! dat ga ik zeker een keer proberen! thnx voor de recepten!! :D
 
beenham altijd goed van de Q! Lust ik wel :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan