Beef en Steak

Beenham met witlof hamkaas bootjes en aardappelkroketjes

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.329
Deze volledige maaltijd maken wij al heel lang en is begonnen als 1 van de eerste volledige maaltijden op de BBQ maken.
Als je het verziekt is dat geen financiële ramp, gaat alles goed dan heb je een volledig op de BBQ gemaakte fantastische maaltijd.
Ge-brined Beenhammetje naturel uit de supermarkt, witlof met ham en kaas bootjes Witlof ham/kaas bootjes recept en Aviko diepvries aardappelkroketjes.
En een overheerlijke mosterd maple glaze/saus, wij maken deze meestal met een klein beetje JD Whiskey maar zonder is hij ook overheerlijk
Mosterd maple glaze/saus recept
BBQ op 180 graden Beenhammetje indirect gegaard tot 60 graden kerntemp. Deze kan nog een end sear hebben maar dan beginnen bij 57-58 graden kern temp.

Eerst de witlof ham kaasbootjes op de BBQ na een half uurtje het hammetje erbij en na 20 min de aardappelkroketjes erbij.
Dan is alles ongeveer tegelijk klaar. de ham is het meest kritisch, als die klaar is van de BBQ en inpakken in alu folie, de witlof is erg vergeeflijk en mag langer en blijft lang heel warm als hij van de BBQ af is, de aardappelkroketjes duren het korts qua bereiding als ze mooi bruin zijn kunnen ze er als laatste af.


20240912_182057.jpg


20240912_195824.jpg


20240912_201017.jpg


Bekijk bijlage 70346

Bekijk bijlage 70345

20240912_203442.jpg
 
Laatst bewerkt:
Heerlijk VGAtje Ewald 😋
 
Kijk, dat is toch weer niet te versmaden.
Rooster mooi gepoetst vkor de fliebertjes van @Jet ?
 
Mooi zo'n complete maaltijd van de Q. De witlof op jou manier staat op mijn bucket list en ga ik zeker maken. :D
 
Dat is een heerlijke maaltijd Ewald 😋
Jammer dat ze hier thuis niet zo van de warme witlof zijn.
Misschien toch eens maken op deze wijze, wellicht dat ze het dan wel eten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan