Gisteren de hele dag lekker bezig geweest aan een stukje flatribs, 6u tot 93*C kerntemperatuur. Keteltemp. was rond de 110*C.
So far so good zou je zeggen; tot het aansnijden van het vlees. Zie bijgaand plaatje.
Bij het voorbereiden van 't stuk vlees merkte ik op dat er nogal wat "tussenvet" bij 't tweede membraam zat (net boven de ribben). Daarnaast was dit stuk vlees aan ??n kant erg hoog nad e BBQ sessie, ik schat wel zo'n 15 tot17cm hoog. Boven het vet was het vlees droog & taai.
Mijn vorige beefrib had dit totaal niet? Is deze beefrib nu mislukt omdat 't vlees niet optimaal was?
De rest van de BBQ was btw wel lekker!
Alvast bedankt!
So far so good zou je zeggen; tot het aansnijden van het vlees. Zie bijgaand plaatje.

Bij het voorbereiden van 't stuk vlees merkte ik op dat er nogal wat "tussenvet" bij 't tweede membraam zat (net boven de ribben). Daarnaast was dit stuk vlees aan ??n kant erg hoog nad e BBQ sessie, ik schat wel zo'n 15 tot17cm hoog. Boven het vet was het vlees droog & taai.
Mijn vorige beefrib had dit totaal niet? Is deze beefrib nu mislukt omdat 't vlees niet optimaal was?
De rest van de BBQ was btw wel lekker!
Alvast bedankt!