- Berichten
- 5.285
Het moest er dan wel eens van komen en vandaag was de beefhammer aan de beurt. Een kleintje om te testen.
Gisteren avond ontvliest, gerubd en geïnjecteerd met rundsfond. Dan ingepakt in folie en terug de koelkast in.
Deze morgen dan vroeg uit de veren om de Q aan te steken en bij het nemen van de hammer, bleek de kruidenkorst helemaal nat te zijn wat dan ook logisch is met de werkwijze van gisteren.
Om 6,30u de Q aangestoken en om 6,48u lag de hammer erop. De eerste 3 uurtje roken en toen bleek dat er een perfecte bark rond zat. Dus me voor niets zorgen gemaakt. Daarna is het altijd spannend om te zien of we het zouden halen of niet om tegen 18u te eten. Want tegen 10,00u heb ik hem al ingepakt zo rond de 68° kern met enkel bruin bier (kelk van folie gemaakt en dan bier erbij en dicht gebonden). En tegen 17.00u had ik pas 93,5°. Dus duurt echt wel heeeeel lang daarna. Soms denk je dat hij te snel klaar gaat zijn, maar hier was het effectief de tijd die ik voorzien had. Qua timing de perfecte run. Want om 17.00u hem ff laten uitdampen, opnieuw ingepakt en met wat handdoeken in de koelbox gelegd voor nog 45 min.
Daarna pullen en tussen de wrap. Moet zeggen dat het heerlijk was, maar de persoonlijke mening van ons gezin is dat pulled pork toch net dat tikkeltje lekkerder is.
Nu, ik lees hier regelmatig dat er mensen zijn waarbij het tegen viel en ze het nooit meer zouden maken, maar bij mij liep alles perfect en de smaak was enorm lekker.
Bij deze de sessie:
Gisteren avond ontvliest, gerubd en geïnjecteerd met rundsfond. Dan ingepakt in folie en terug de koelkast in.
Deze morgen dan vroeg uit de veren om de Q aan te steken en bij het nemen van de hammer, bleek de kruidenkorst helemaal nat te zijn wat dan ook logisch is met de werkwijze van gisteren.
Om 6,30u de Q aangestoken en om 6,48u lag de hammer erop. De eerste 3 uurtje roken en toen bleek dat er een perfecte bark rond zat. Dus me voor niets zorgen gemaakt. Daarna is het altijd spannend om te zien of we het zouden halen of niet om tegen 18u te eten. Want tegen 10,00u heb ik hem al ingepakt zo rond de 68° kern met enkel bruin bier (kelk van folie gemaakt en dan bier erbij en dicht gebonden). En tegen 17.00u had ik pas 93,5°. Dus duurt echt wel heeeeel lang daarna. Soms denk je dat hij te snel klaar gaat zijn, maar hier was het effectief de tijd die ik voorzien had. Qua timing de perfecte run. Want om 17.00u hem ff laten uitdampen, opnieuw ingepakt en met wat handdoeken in de koelbox gelegd voor nog 45 min.
Daarna pullen en tussen de wrap. Moet zeggen dat het heerlijk was, maar de persoonlijke mening van ons gezin is dat pulled pork toch net dat tikkeltje lekkerder is.
Nu, ik lees hier regelmatig dat er mensen zijn waarbij het tegen viel en ze het nooit meer zouden maken, maar bij mij liep alles perfect en de smaak was enorm lekker.
Bij deze de sessie: