- Berichten
- 246
Afgelopen zaterdag was het zo ver de beefhammer die ik al een tijdje in de vriezer had liggen kon de bbq op.
Na afgelopen week hier op het forum wat rondgezocht te hebben schrok ik een beetje want de reacties waren niet al te best vele gaven aan dat het erg droog uitviel.
Mijn stuk kwam van de hanos vandaan en was ca 3,7kg. Het idee voor het recept is ook van de hanos. Ik heb de beefhammer de dag van te voren in èèn pekel gedaan en op de dag zelf in de rub gezet. De beefhammer heeft er 6,5 uur over gedaan om een kern van 96 graden te bereiken. De eerste 3 uur gerookt met wat appelhout en vervolgens ingepakt in butcherpaper en een paar klonten boter.
Geserveerd met een heerlijke zelfgemaakte rodewijnsaus, helaas vergeten op de foto.
De beefhammer was echt heerlijk en alle eters vonden het dan ook een groots succes, het was zeker niet droog maar juist lekker mals.
Volgens mij hebben de ander hier geen pekel gebruikt dus mogelijk heeft dat bijgedragen aan het sappige eindresultaat.
Link recept: https://www.foodxperience.com/recept/beefhammer
Verstuurd vanaf mijn RMX2202 met Tapatalk
Na afgelopen week hier op het forum wat rondgezocht te hebben schrok ik een beetje want de reacties waren niet al te best vele gaven aan dat het erg droog uitviel.
Mijn stuk kwam van de hanos vandaan en was ca 3,7kg. Het idee voor het recept is ook van de hanos. Ik heb de beefhammer de dag van te voren in èèn pekel gedaan en op de dag zelf in de rub gezet. De beefhammer heeft er 6,5 uur over gedaan om een kern van 96 graden te bereiken. De eerste 3 uur gerookt met wat appelhout en vervolgens ingepakt in butcherpaper en een paar klonten boter.
Geserveerd met een heerlijke zelfgemaakte rodewijnsaus, helaas vergeten op de foto.
De beefhammer was echt heerlijk en alle eters vonden het dan ook een groots succes, het was zeker niet droog maar juist lekker mals.
Volgens mij hebben de ander hier geen pekel gebruikt dus mogelijk heeft dat bijgedragen aan het sappige eindresultaat.
Link recept: https://www.foodxperience.com/recept/beefhammer



Verstuurd vanaf mijn RMX2202 met Tapatalk
Laatst bewerkt: