- Berichten
- 1.774
Tijdje terug wat beef ribs gemaakt met een koffie rub en cola/koffie bbq saus.
Als eerste wat vlies verwijderen.
Aan de andere zijde (tussen de botten) deed ik dat ook, de kans dat de botten dan losgaan bij het bereiken
van de gewenste kerntemperatuur is dan wel groot. (als je het laat zitten blijven ze beter aan het vlees vastzitten)
Vervolgens was het tijd om de beef ribs in een koffie rub te zetten.
De rub bestaat uit:
5 el grof zeezout
4 el koffie
3 el zwarte peper
3 el bruine suiker
3 el paprikapoeder
3 tl gemalen chili peper
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder en verder wat zonnebloemolie om het vlees mee in te wrijven.
De beef ribs in folie ingepakt, de koelkast in zodat de rub lekker kon intrekken.
De volgende dag gingen ze op de smoker bij een temperatuur van zo'n 120?C en natuurlijk wat whiskey chuncks toegevoegd.
Na een aantal uurtjes zag het er zo uit.
Na 4 uur gingen de beef ribs eraf, inpakken in folie met wat klontjes boter.
En weer terug op de smoker tot we een kerntemperatuur van 85?C bereikten.
Toen mocht en mijn ribs zonder folie terug op de smoker en begon ik met de cola/koffie bbq saus
De saus bestaat uit:
1 kop koffie
1 glaasje cola
scheutje rode wijnazijn
scheutje worcestersaus
1 el ketchup
2 el bruine suiker
en de sappen van het vlees (uit de aluminiumfolie)
De saus al roerend aan de kook brengen en vervolgens zo'n 30/40 minuten doorkoken.
Dan de saus een beetje laten afkoelen zodat het wat indikt.
Vervolgens de beef ribs even lakken met onze cola/koffie saus.
Dan nog 'even' wachten tot we ongeveer een kern hadden van zo'n 90?C - prik dan met een sat? prikker (of iets anders duns)
en als het voelt 'als met een mes in zachte boter' mogen ze nog even rusten en dan aansnijden.
smaak was top, mals en sappig, voor herhaling vatbaar
filmpje kan je natuurlijk kijken op https://www.youtube.com/c/BensBQ
Als eerste wat vlies verwijderen.
Aan de andere zijde (tussen de botten) deed ik dat ook, de kans dat de botten dan losgaan bij het bereiken
van de gewenste kerntemperatuur is dan wel groot. (als je het laat zitten blijven ze beter aan het vlees vastzitten)
Vervolgens was het tijd om de beef ribs in een koffie rub te zetten.
De rub bestaat uit:
5 el grof zeezout
4 el koffie
3 el zwarte peper
3 el bruine suiker
3 el paprikapoeder
3 tl gemalen chili peper
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder en verder wat zonnebloemolie om het vlees mee in te wrijven.
De beef ribs in folie ingepakt, de koelkast in zodat de rub lekker kon intrekken.
De volgende dag gingen ze op de smoker bij een temperatuur van zo'n 120?C en natuurlijk wat whiskey chuncks toegevoegd.
Na een aantal uurtjes zag het er zo uit.
Na 4 uur gingen de beef ribs eraf, inpakken in folie met wat klontjes boter.
En weer terug op de smoker tot we een kerntemperatuur van 85?C bereikten.
Toen mocht en mijn ribs zonder folie terug op de smoker en begon ik met de cola/koffie bbq saus
De saus bestaat uit:
1 kop koffie
1 glaasje cola
scheutje rode wijnazijn
scheutje worcestersaus
1 el ketchup
2 el bruine suiker
en de sappen van het vlees (uit de aluminiumfolie)
De saus al roerend aan de kook brengen en vervolgens zo'n 30/40 minuten doorkoken.
Dan de saus een beetje laten afkoelen zodat het wat indikt.
Vervolgens de beef ribs even lakken met onze cola/koffie saus.
Dan nog 'even' wachten tot we ongeveer een kern hadden van zo'n 90?C - prik dan met een sat? prikker (of iets anders duns)
en als het voelt 'als met een mes in zachte boter' mogen ze nog even rusten en dan aansnijden.
smaak was top, mals en sappig, voor herhaling vatbaar

filmpje kan je natuurlijk kijken op https://www.youtube.com/c/BensBQ