- Berichten
- 457
Goedemorgen mede-carnivoren!
Door priv?omstandigheden heeft de bbq in het tweede half jaar eigenlijk bijna niet aangestaan. Maar nu alles weer op de rit is, was meer bbq-en een mooi voornemen voor 2019! Dus maar gelijk daad bij woord gevoegd en hierbij de eerste post van het nieuwe jaar.
Ik reis regelmatig naar Amerika en op de terugreis zit er meestal wel een flinke zak Beef Jerky in de koffer. Laatste keer Beef Jerky gekocht bij zo'n lokaal standje langs de kant van de weg en die was toch wel veel lekkerder. Dus dat moesten we thuis natuurlijk ook eens proberen!
Vanmorgen naar de slager gegaan om een mooi stuk rosbief van 900 gram en de ingredi?nten uit de kast gehaald om alles voor te bereiden.
Rosbief was mooi mager, een enkel zeentje aan de onderzijde.
Omdat ik hem ga drogen op de BGE, moest ik het stuk helaas door de helft halen. Anders kan ik de lengte niet kwijt. Daarna alles in mooie dunne plakjes gesneden en de dikke stukjes plat geslagen.
Mengsel gemaakt van een bbq rub die ik altijd voor PP/ribs gebruik. Deze heeft veel gerookt paprika poeder en is redelijk zoet wat ik denk dat een mooie combinatie is voor de Beef Jerky. Daarbij dezelfde hoeveelheid (1/4 cup) licht bruine basterdsuiker en water (1 cup). Alles in het zakje gedaan en weg gezet in de koelkast. Wil hem tot morgen ochtend laten marineren en dan rond 10/11 uur op de bbq.
Ik schrok uiteindelijk van de hoeveelheid vlees.. Dit wordt wel een uitdaging op 1 BGE L rooster. Misschien toch vanmiddag nog maar om een EGGspander dan? Of heeft iemand een goeie tip?
Update 11:23 uur:
Good morning! Vanmorgen om half 9 de Q aangestoken en rustig naar 50/60 graden laten klimmen. Ondertussen alle lapjes op keukenrol gelegd en droog gedept.
En begonnen met het hangen van de lapjes aan houten prikkers. Wat een priegel werkje om al die lapjes tussen het rooster te krijgen!
Ik was nog bang dat ik teveel vlees voor m'n rooster had, maar dat viel alles mee. Alles mooi kunnen hangen zonder buiten de conveggtor te komen.
Blokje appelhout lag er al op dus het rooster kon direct de BGE in. Toch maar even de conveggtor met wat aluminiumfolie afgedekt
Dome thermometer zit inmiddels op 60 tot 70 graden en blijft mooi stabiel.
Volgende update is uiteraard het eindresultaat! Nu nog een aantal uurtjes geduld... :|
Update 17:55
Finally! Ze zijn klaar. Zaten wat dikkere stukjes tussen die wat langer duurden.
Lekkere berg Beef Jerky!
Sommige stukjes zijn wat hard, andere juist heel mals. Maar de smaak is top!
Had de BGE niet helemaal leeggehaald en merkte dat de kleine stukjes de luchttoevoer een aantal keer blokkeerden waardoor hij (bijna) doofde. Volgende keer toch maar even doen, nu moest ik hem opnieuw aansteken.
Enjoy!
Door priv?omstandigheden heeft de bbq in het tweede half jaar eigenlijk bijna niet aangestaan. Maar nu alles weer op de rit is, was meer bbq-en een mooi voornemen voor 2019! Dus maar gelijk daad bij woord gevoegd en hierbij de eerste post van het nieuwe jaar.
Ik reis regelmatig naar Amerika en op de terugreis zit er meestal wel een flinke zak Beef Jerky in de koffer. Laatste keer Beef Jerky gekocht bij zo'n lokaal standje langs de kant van de weg en die was toch wel veel lekkerder. Dus dat moesten we thuis natuurlijk ook eens proberen!
Vanmorgen naar de slager gegaan om een mooi stuk rosbief van 900 gram en de ingredi?nten uit de kast gehaald om alles voor te bereiden.
Rosbief was mooi mager, een enkel zeentje aan de onderzijde.
Omdat ik hem ga drogen op de BGE, moest ik het stuk helaas door de helft halen. Anders kan ik de lengte niet kwijt. Daarna alles in mooie dunne plakjes gesneden en de dikke stukjes plat geslagen.
Mengsel gemaakt van een bbq rub die ik altijd voor PP/ribs gebruik. Deze heeft veel gerookt paprika poeder en is redelijk zoet wat ik denk dat een mooie combinatie is voor de Beef Jerky. Daarbij dezelfde hoeveelheid (1/4 cup) licht bruine basterdsuiker en water (1 cup). Alles in het zakje gedaan en weg gezet in de koelkast. Wil hem tot morgen ochtend laten marineren en dan rond 10/11 uur op de bbq.
Ik schrok uiteindelijk van de hoeveelheid vlees.. Dit wordt wel een uitdaging op 1 BGE L rooster. Misschien toch vanmiddag nog maar om een EGGspander dan? Of heeft iemand een goeie tip?
Update 11:23 uur:
Good morning! Vanmorgen om half 9 de Q aangestoken en rustig naar 50/60 graden laten klimmen. Ondertussen alle lapjes op keukenrol gelegd en droog gedept.
En begonnen met het hangen van de lapjes aan houten prikkers. Wat een priegel werkje om al die lapjes tussen het rooster te krijgen!
Ik was nog bang dat ik teveel vlees voor m'n rooster had, maar dat viel alles mee. Alles mooi kunnen hangen zonder buiten de conveggtor te komen.
Blokje appelhout lag er al op dus het rooster kon direct de BGE in. Toch maar even de conveggtor met wat aluminiumfolie afgedekt
Dome thermometer zit inmiddels op 60 tot 70 graden en blijft mooi stabiel.
Volgende update is uiteraard het eindresultaat! Nu nog een aantal uurtjes geduld... :|
Update 17:55
Finally! Ze zijn klaar. Zaten wat dikkere stukjes tussen die wat langer duurden.
Lekkere berg Beef Jerky!
Sommige stukjes zijn wat hard, andere juist heel mals. Maar de smaak is top!
Had de BGE niet helemaal leeggehaald en merkte dat de kleine stukjes de luchttoevoer een aantal keer blokkeerden waardoor hij (bijna) doofde. Volgende keer toch maar even doen, nu moest ik hem opnieuw aansteken.
Enjoy!