- Berichten
- 10.093
Hoi BBQ-collega's
Gisteren eens een mooi stuk runder achtermuis van 2,7 kilo omgetoverd in BJ.
Omdat ik eens wat nieuws wilde proberen nu eens gekozen voor een dry rub ipv marinade.
De gekozen rub is de basis rub van noskos. Deze heb ik altijd in huis en smaakt eigenlijk overal bij.
Soms een beetje extra chilivlokken of zo, maar voor de rest is de rub wel ok.
Op oudejaarsdag het vlees uit de vriezer gehaald en op nieuwjaarsdag in dunne plakjes gesneden. Het vlees was toen nog half bevroren, dus dat snijden ging perfect.
Vervolgens de plakjes terug in een afgedekte schaal in de koelkast om verder te ontdooien.
's-Avonds de plakjes opnieuw in een schaal laagje voor laagje teruggelegd met tussen elke laag een keukenpapiertje om het vocht op te nemen.
Gisterochtend alles netjes uitgespreid over de aanrecht en lichtjes bestrooid met de rub. Ben hierin een beetje terughoudend geweest om te voorkomen dat het te zout zou worden.
Vervolgens alles verdeeld over de roosters voor in de wsm.
Gelukkig in het bezit van een extra stel roosters voor dergelijke gevallen van Beef Jerky
Hup, op de smoker met een stukje eikenhout
15 briketten aangestoken. Mooi steady op 50 graden kunnen houden. Wel in het begin even een overshoot naar 70, maar daarna 6 uurtjes lang 50 graden gebleven.
Niet bijgevuld. Wat een geweldig apparaat is de wsm toch.
En toen, 's-avonds rond half negen - negen uur was de BJ klaar.
Heerlijk.
Na een aantal stukjes geproefd te hebben de rest maar meteen in vacu?m ingevroren. Anders eet je meteen de hele batch op
Wat vonden we ervan?
De smaak is erg goed. Het is wel wat uitgesprokener dan als je de BJ zou marineren. Maar dit is zeker voor herhaling vatbaar.
Het scheelt daarnaast een hoop tijd en "gedoe" omdat je eigenlijk na het ontdooien de BJ kunt drogen met keukenpapier en bestrooien met rub.
Vervolgens gaat het meteen op de smoker.
Volgende keer weer op deze manier. Heerlijk.
Bedankt voor het kijken.
Rick
Gisteren eens een mooi stuk runder achtermuis van 2,7 kilo omgetoverd in BJ.
Omdat ik eens wat nieuws wilde proberen nu eens gekozen voor een dry rub ipv marinade.
De gekozen rub is de basis rub van noskos. Deze heb ik altijd in huis en smaakt eigenlijk overal bij.
Soms een beetje extra chilivlokken of zo, maar voor de rest is de rub wel ok.
Op oudejaarsdag het vlees uit de vriezer gehaald en op nieuwjaarsdag in dunne plakjes gesneden. Het vlees was toen nog half bevroren, dus dat snijden ging perfect.
Vervolgens de plakjes terug in een afgedekte schaal in de koelkast om verder te ontdooien.
's-Avonds de plakjes opnieuw in een schaal laagje voor laagje teruggelegd met tussen elke laag een keukenpapiertje om het vocht op te nemen.
Gisterochtend alles netjes uitgespreid over de aanrecht en lichtjes bestrooid met de rub. Ben hierin een beetje terughoudend geweest om te voorkomen dat het te zout zou worden.

Vervolgens alles verdeeld over de roosters voor in de wsm.
Gelukkig in het bezit van een extra stel roosters voor dergelijke gevallen van Beef Jerky



Hup, op de smoker met een stukje eikenhout


15 briketten aangestoken. Mooi steady op 50 graden kunnen houden. Wel in het begin even een overshoot naar 70, maar daarna 6 uurtjes lang 50 graden gebleven.
Niet bijgevuld. Wat een geweldig apparaat is de wsm toch.

En toen, 's-avonds rond half negen - negen uur was de BJ klaar.
Heerlijk.

Na een aantal stukjes geproefd te hebben de rest maar meteen in vacu?m ingevroren. Anders eet je meteen de hele batch op

Wat vonden we ervan?
De smaak is erg goed. Het is wel wat uitgesprokener dan als je de BJ zou marineren. Maar dit is zeker voor herhaling vatbaar.
Het scheelt daarnaast een hoop tijd en "gedoe" omdat je eigenlijk na het ontdooien de BJ kunt drogen met keukenpapier en bestrooien met rub.
Vervolgens gaat het meteen op de smoker.
Volgende keer weer op deze manier. Heerlijk.
Bedankt voor het kijken.
Rick