Eind vorige week heb ik mijn nieuwe bbq opgehaald (GMG pellet grill) en dan spijtig genoeg enkele dagen niet de mogelijk gehad om er iets op te bereiden.
Maandag had ik eindelijk tijd om de pelletgrill wat te leren kennen en dan ineens maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om een kippetje te bereiden.
De kip voorbereid met de funky chicken rub volgens recept van Noskos en dan kon deze op de GMG.
Na iets meer dan een uur gaf de Igrill aan dat de temperatuur van 74°C was bereikt en kon het smullen beginnen.
Het vlees was heerlijk en zeer sappig. Bij het insnijden liepen de sappen er uit.
De buitenkant mocht voor mij iets krokanter zijn, maar dit had er denk ik mee te maken dat de temperatuur van de grill die ik gemeten heb met de igrill wel heel wat afweek dan deze dat aangegeven werd door de GMG (30°C).
Het was wel heel winderig en ik heb vooraf ook wat in de instellingen aan het prutsen geweest met de app, dus dit vraagt wat meer onderzoekwerk om de oorzaak te vinden.
Afgelopen weekend had ik de grill al eens een tijdje ingebrand en toen kwam de temperatuur wel redelijk overeen.
Maandag had ik eindelijk tijd om de pelletgrill wat te leren kennen en dan ineens maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om een kippetje te bereiden.
De kip voorbereid met de funky chicken rub volgens recept van Noskos en dan kon deze op de GMG.
Na iets meer dan een uur gaf de Igrill aan dat de temperatuur van 74°C was bereikt en kon het smullen beginnen.
Het vlees was heerlijk en zeer sappig. Bij het insnijden liepen de sappen er uit.
De buitenkant mocht voor mij iets krokanter zijn, maar dit had er denk ik mee te maken dat de temperatuur van de grill die ik gemeten heb met de igrill wel heel wat afweek dan deze dat aangegeven werd door de GMG (30°C).
Het was wel heel winderig en ik heb vooraf ook wat in de instellingen aan het prutsen geweest met de app, dus dit vraagt wat meer onderzoekwerk om de oorzaak te vinden.
Afgelopen weekend had ik de grill al eens een tijdje ingebrand en toen kwam de temperatuur wel redelijk overeen.