Gister hebben we een heerlijke citroen-rozemarijn BCC op van een gildehoen kip.
De kip smorgends helemaal rondom ingesmeerd met grof zeezout en in de koelkast gelegd.
Eind van de middag de kip afgespoeld, volledig droog gedept en toen wat citroenpartjes onder de huid geschoven samen met wat takjes rozemarijn. De Weber richting 175C gebracht en de kip er in gezet. De eerste periode zonder rookhout gedaan om een knapperig velletje te krijgen. Toen de borst op ongeveer 60C zat heb ik wat kersenhout toegevoegd. Tussendoor de kip twee keer omgedraaid omdat het velletje anders te donker werd.
We hebben heerlijk gesmuld, hele simpele smaken, super sappige kip en zo mals dat er eigenlijk geen mes aan te pas hoefde te komen.
Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
De kip smorgends helemaal rondom ingesmeerd met grof zeezout en in de koelkast gelegd.
Eind van de middag de kip afgespoeld, volledig droog gedept en toen wat citroenpartjes onder de huid geschoven samen met wat takjes rozemarijn. De Weber richting 175C gebracht en de kip er in gezet. De eerste periode zonder rookhout gedaan om een knapperig velletje te krijgen. Toen de borst op ongeveer 60C zat heb ik wat kersenhout toegevoegd. Tussendoor de kip twee keer omgedraaid omdat het velletje anders te donker werd.
We hebben heerlijk gesmuld, hele simpele smaken, super sappige kip en zo mals dat er eigenlijk geen mes aan te pas hoefde te komen.





Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk