Zeer geslaagd en alle kleine foutjes van de vorige keer verbeterd. Ook heb ik deze keer andere kruiden geprobeerd en was veel beter. Het injecteren heb ik weer hetzelfde gedaan, want dat was de vorige keer al top. Via Noskos begrijp ik nu waarom bij mij de kip sappig blijft. Er zit namelijk fosfaat in die butcher bird rooster!
Na het injecteren, heb ik hem met olie ingewreven en de rub deze keer van simply marvelous pecan.
Voor de rest had ik voor in de "can" nog een gulpener biertje dat op moest, een peper, wat knoflook, een ui, tijm en rozemarijn.
Het grootste verschil deze keer was de temperatuur. Deze keer aan 2 kanten kolen gegooid voor toch een hogere temperatuur en na 1 uur heb ik aan beide kanten opnieuw 5 gloeiende briketten toegevoegd. De temp bleef tussen de 170 en 200 graden. Na 1 uur en drie kwartier nog even ingesmeerd met Big Bob Gibson. Na 2 uur was het klaar. Kern temp van 96 graden in de borst en 89 graden in de dij.
Uiteraard heb ik de kip niet zo kant en klaar gekocht, maar ik vond het een leuker plaatje op deze manier.....
Toen Tokkie zich had overgegeven na 2 uur heb ik hem samen met mijn vrouw bijna helemaal opgepeuzeld. Altijd fijn als er nog wat restjes zijn....hoewel. Op het moment dat ik dit schrijf is het alweer op!!

Na het injecteren, heb ik hem met olie ingewreven en de rub deze keer van simply marvelous pecan.
Voor de rest had ik voor in de "can" nog een gulpener biertje dat op moest, een peper, wat knoflook, een ui, tijm en rozemarijn.
Het grootste verschil deze keer was de temperatuur. Deze keer aan 2 kanten kolen gegooid voor toch een hogere temperatuur en na 1 uur heb ik aan beide kanten opnieuw 5 gloeiende briketten toegevoegd. De temp bleef tussen de 170 en 200 graden. Na 1 uur en drie kwartier nog even ingesmeerd met Big Bob Gibson. Na 2 uur was het klaar. Kern temp van 96 graden in de borst en 89 graden in de dij.
Uiteraard heb ik de kip niet zo kant en klaar gekocht, maar ik vond het een leuker plaatje op deze manier.....

Toen Tokkie zich had overgegeven na 2 uur heb ik hem samen met mijn vrouw bijna helemaal opgepeuzeld. Altijd fijn als er nog wat restjes zijn....hoewel. Op het moment dat ik dit schrijf is het alweer op!!
