BasBQ
Beef en Steak

BCC probeersel

 

Fred316

Tondelzoeker
Berichten
21
Gisteren was het dan zover, eerste poging om een Beer Can Chicken te maken.
Kip afgewassen en droog gedept, kontje en vetrandjes weggesneden.
Met de vingers het vel bij de borst langzaam los gemaakt en hierna het kruidenmengsel (met boter en ketjap vermengt) onder de huid gesmeerd en de buitenkant in de rub gezet.
Een uur laten intrekken en daarna mocht deze positie gaan nemen op de houder….🥴
Door oa te weinig ervaring heeft het veel te lang geduurd voordat de temp ook in de dijen goed was (82). De volgende x plaats ik aan beide kanten van de kip een mandje met briketten/houtskool.
De smaak was geweldig en was dus ook erg in de nopjes met mijn eerste poging om een BCC te maken.
Ik las ergens iets van een sticker, hoe kom je daarvoor in aanmerking?

7ECF0937-D659-4D52-A301-DB5369B9A1C7.jpeg


9F74EFDD-C7B5-4C3D-B35E-1F4F2945C691.jpeg


85AD6D69-AAC9-49A1-AE8B-6331CB294044.jpeg


E7C9DFC2-7783-4E27-940C-8C33F538CEAD.jpeg


21C6D554-E9E8-4DB4-B381-B25BFADA5E5D.jpeg


3BE0891C-FD8C-4FD9-A167-D9B42B464543.jpeg
 
Mooi kippie geworden, zal gesmaakt hebben en gelijk bedacht hoe je’m de volgende keer ga bereiden 👍🏻

de stickers worden door de forumleiding toegewezen en je heb’m 👍🏻
 
Mooi kippie!
Dat wassen hoeft niet hoor. Sterker dat wordt zelfs afgeraden om verspreiding van salmonella door rondspetterend water te voorkomen 😉
 
Kippetje ziet er mooi gebruind uit. Als BCC eindigen is toch het hoogste wat je als kip kan bereiken.
Gefeliciteerd met je tokkie award.
 
Terug
Bovenaan Onderaan