BasBQ
Beef en Steak

BCC - first time!

 

Bamiblik

Tondelzoeker
Berichten
12
Sinds kort in het bezit van een Weber MT 57 cm, pracht ding! Om de bbq gelijk maar goed in te wijden besloten om een BCC te maken.

Naar het recept van Noskos? (als ik het goed heb) ben ik aan de slag gegaan.
http://www.bbq-nl.com/2007/05/beer-can-chicken.html

KIIC8Cz.jpg


GCE9X1K.jpg


Lekker in de rub gezet (volgende keer mag dit wel iets dikker):
n6ZlT3r.jpg


Hij salueert nog even, voordat hij helemaal op gaat:
5xP8xyH.jpg


BBQ blijf constant op deze temperatuur:
Og0Krw8.jpg


Iets over de temperatuur, maar deed niks af aan de smaak:
Uxt7zz5.jpg


Voor een eerste 'run' was het erg leuk om te doen, mijn vriendin is blij dat ik een leuke hobby heb gevonden waar zij ook nog wat aan heeft  :)

Ondertussen heb ik afgelopen weekend ook 2 BCC gemaakt (geen foto's helaas) en spareribs. Deze kippetjes waren al stukken beter dan de eerste keer!
Denk dat het aan het gebruik van de briketten ligt, heb in tegenstelling tot deze foto, Flamy gebruikt. Daarnaast heb ik Hickory rookhout toegevoegd, deze smaak kwam heerlijk terug in het gerecht!

Binnenkort gaan we de Pulled Pork proberen, heb er zin in. Laatst 7 kilo spareribs gehaald bij de Makro (blauwe doos) helaas zijn de spareribs niet per stuk verpakt, heb ik dan de verkeerde gepakt?

Jullie gaan nog veel van mij horen, bedankt voor het kijken!
 
lekker kippetje hoor, welkom bij de tokkies  :)
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je Tokkie.
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!

De spare-ribs van de Makro zijn enigszins losgevroren, door het bevroren pakket een paar keer op een harde ondergrond te laten vallen zullen ze losraken.
 
lekker hoor! Welkom bij de tokkies
 
Lekkere Tokkie :)
 
Mooi kippetje!
 
Lekker chickie, welkom bij de tokkies.
 
Prima kippetje! Congratz!
 
Terug
Bovenaan Onderaan