Hi all,
Wie ben ik
Ik ben mama van 2 jonge kids met een grote passie voor koken en BBQ'en. Door mijn fulltime job (die ook niet naast de deur is) en rondlopende kinderen die aandacht vereisen is het niet altijd makkelijk om BBQ'en en het thuisleven te combineren.
Opgegroeid in een huis waar er aan topsport gedaan werd en waar het dieet vaak beperkt was tot gevogelte, vis, rijst, haver etc...
Ik heb pas leren ander vlees eten toen ik mijn huidige man ontmoet heb in 2009 die een echte carnivoor was.
De trigger om te starten BBQ'en
De trigger was ooit naar de VS te gaan in 2013 (toen was ik echt nog niet zo into het topic ). Ik kreeg als tip, toen ik in San Francisco was, om te gaan eten bij de Hillstone en daar de ribbetjes te nemen.
Zo gezegd zo gedaan -> we bestellen ze en we krijgen geen serviet of citroendoekjes en beginnen ons al zorgen te maken over onze propere handen... wel je raakte de rib met je vork aan en het vlees kwam er zo vanaf... dat was een eye opener... iets anders als al die taaie ribben in de Belgische restaurants. Bovendien met lekkere side dishes.
Mijn BBQ's
Mijn Accessoires
Mijn brandstof
Ik luister naar de podcasts "vurige verhalen" en heb een halve bibliotheek in huis
Zo ben ik ook bij dit forum terechtgekomen
Groetjes aan iedereen!
µ
Wie ben ik
Ik ben mama van 2 jonge kids met een grote passie voor koken en BBQ'en. Door mijn fulltime job (die ook niet naast de deur is) en rondlopende kinderen die aandacht vereisen is het niet altijd makkelijk om BBQ'en en het thuisleven te combineren.
Opgegroeid in een huis waar er aan topsport gedaan werd en waar het dieet vaak beperkt was tot gevogelte, vis, rijst, haver etc...

Ik heb pas leren ander vlees eten toen ik mijn huidige man ontmoet heb in 2009 die een echte carnivoor was.
De trigger om te starten BBQ'en
De trigger was ooit naar de VS te gaan in 2013 (toen was ik echt nog niet zo into het topic ). Ik kreeg als tip, toen ik in San Francisco was, om te gaan eten bij de Hillstone en daar de ribbetjes te nemen.
Zo gezegd zo gedaan -> we bestellen ze en we krijgen geen serviet of citroendoekjes en beginnen ons al zorgen te maken over onze propere handen... wel je raakte de rib met je vork aan en het vlees kwam er zo vanaf... dat was een eye opener... iets anders als al die taaie ribben in de Belgische restaurants. Bovendien met lekkere side dishes.
Mijn BBQ's
- Gezien ik thuis dit soort vlees niet meer tegenkwam ben ik het dan maar zelf beginnen maken. Eerst op mijn Weber 47 de eerste jaren die in 2021 is ingeruild is voor een Mastertouch 57. Een topding!
- Toen kwam er bij Makro een actie voor een grill guru compact tegen een knalprijs en hebben we die er naast gezet.
- We hebben de Ikea Hack van youtube gedaan en een Bekvam omgebouwd tot BBQ tafel.
- Ook zeer tevreden van hoewel de handvaten er af zijn uit slijtage ondertussen en de vilt al moet vervangen worden na 1,5 jaar :-D Ook is dit wat klein, het lukt me om hier hele maaltijden op te koken soms (als ik geen zin heb om 2 bbq's aan te steken), maar het vereist wel wat planwerk.
- Bovendien is de temperatuurstabiliteit soms niet altijd even goed en is het bijna onmogelijk om hem snel op te stoken om een goede steak te searen (kan ook aan mijn technieken liggen).

Mijn Accessoires
- Dutch oven...sinds deze winter, echter door de natte winter nog nooit gebruikt.
- Pizzasteen
- Beer Can Chicken (ooit gewonnen met een recepten wedstrijd)
- 2e verdiepje voor mijn compact
- Rookplankjes
- Cold Smoke "slak"
- rib racks van de ikea :-D
- Gietijzeren grill GBS (weber) -> gebruik ik nooit...
Mijn brandstof
- Weber: Acacia bij Hot & Fast (gezinsmaaltijd waar de BBQ maar kort aan moet) of Quebracha (als de weber wat langer mee moet gaan en niet zo heet moet worden) of B&B briketten (Low & Slow - snake).
- Grill Guru: Marabu als het een lange bereiding is waarbij ik op het einde even wil opstoken om iets af te grillen (wat niet altijd werkt), Quebracha als het gewoon Low & Slow is en Acacia als ik hem gebruik om te searen enkel.
Ik luister naar de podcasts "vurige verhalen" en heb een halve bibliotheek in huis

Groetjes aan iedereen!
µ