- Berichten
- 229
Beste lieden,
2 weken geleden heb ik samen met een maat van me een mooie trip door de US gereden, van Houston, San Antonio, Austin, Dallas, Memphis, Nashville, Lynchburg, Pensacola naar New Orleans en weer
terug naar Houston. Het was een geweldige trip en 1 van de grote motivaties om te gaan was natuurlijk BBQ.
Bij deze wil ik graag wat plaatjes met jullie delen
We begonnen onze BBQ lijst bij Kreuz Market in Lockhart Texas.
Deze tent was voor mij ook de inspiratie tot het bouwen van mijn eigen bakstenen smoker en het was daarom echt te gek om deze in actie te zien.
De geur alleen al! ge-wel-dig.
Ze staan vooral bekend om de worsten en het was wel duidelijk waarom... Wat een smaak en textuur.... ./drool..
We waren wat laat op de dag helaas dus veel keuze was er niet, maar gelukkig was er nog brisket en die was ook te gek.
De baked beans en coleslaw waren ook heerlijk.
We sliepen in Austin en dan MOET je natuurlijk naar de beroemde Franklin. We kwamen er rond half 9 sochtends aan (hij gaat om 11 uur open) en er stond al een beste rij..
Gelukkig stonden we al in de schaduw net onder het afdakje en deze rij stond er zon uur later, net op tijd dus.
Rond 12uur waren we binnen en was het eind van de rij te zien. Uiteindelijk bijna 4 uur gewacht tot we konden eten..
Eindelijk! en omg die brisket.... ik lig er nog wakker van.. Mijn creaties komen echt niet in de buurt van de malsheid en smaak van deze jongens... En de worsten......
Zo goed!
En als klap op de vuurpijl kwam de man himself nog even buurten, natuurlijk wilden er veel mensen handtekeningen etc maar toch nam hij uitgebreid de tijd
voor ons, echt te gek. Ik heb hem onze smoker laten zien en hij heeft me super veel tips gegeven hoe ik het een en ander kon verbeteren. Top! En natuurlijk ff op de foto B-)
Volgende dag natuurlijk weer honger, next stop The Salt Lick net ff buiten Austin.
Wat een vlees! Gave tent ook.
Het was not vroeg dus licht ontbijtje van worst en kalkoen ;p. Heerlijk!
Na Austin zijn we doorgereden naar Grapevine ten oosten van Dallas, een oud collega van mij nam ons mee naar Hard Eight.
Ook weer een super indrukwekkende tent met alle smokers vol in het zicht, te gek!
Dikke smokers! en grillplaten voor de steaks.
Bestellen ging vanuit deze enorme smoker.. " ermm ja doe alles maar..."
Ook weer onwijs goed gegeten daar.... Vooral de garnaal/jalapeno/bacon bombs waren te gek.. Die ga ik zelf ook eens maken.
Volgende dag gingen we wat laat weg uit Grapevine om in Dallas bij The Pecan Lodge te gaan lunchen. Helaas stonden we om 15u smiddags voor een dichte deur.
Uitverkocht..... Ahwell, can't win them all..
Na Dallas verlieten we Texas en hebben we onze iets minder met BBQ bezig gehouden maar ik wil toch deze turbo burger in Nashville jullie niet onthouden.
Wat een unit!
Zo dat was een kort verslagje van een zeer geslaagde trip. Texas was geweldig en hun BBQ is magisch... De geur en de sfeer in die tenten is niet te omschrijven, je moet er gewoon geweest zijn
en ik besefte me heel goed dat ik nog veel te leren heb
Bedankt voor het lezen en ik ga eens kijken of ik al kan slapen..
2 weken geleden heb ik samen met een maat van me een mooie trip door de US gereden, van Houston, San Antonio, Austin, Dallas, Memphis, Nashville, Lynchburg, Pensacola naar New Orleans en weer
terug naar Houston. Het was een geweldige trip en 1 van de grote motivaties om te gaan was natuurlijk BBQ.
Bij deze wil ik graag wat plaatjes met jullie delen

We begonnen onze BBQ lijst bij Kreuz Market in Lockhart Texas.

Deze tent was voor mij ook de inspiratie tot het bouwen van mijn eigen bakstenen smoker en het was daarom echt te gek om deze in actie te zien.
De geur alleen al! ge-wel-dig.

Ze staan vooral bekend om de worsten en het was wel duidelijk waarom... Wat een smaak en textuur.... ./drool..
We waren wat laat op de dag helaas dus veel keuze was er niet, maar gelukkig was er nog brisket en die was ook te gek.
De baked beans en coleslaw waren ook heerlijk.
We sliepen in Austin en dan MOET je natuurlijk naar de beroemde Franklin. We kwamen er rond half 9 sochtends aan (hij gaat om 11 uur open) en er stond al een beste rij..

Gelukkig stonden we al in de schaduw net onder het afdakje en deze rij stond er zon uur later, net op tijd dus.

Rond 12uur waren we binnen en was het eind van de rij te zien. Uiteindelijk bijna 4 uur gewacht tot we konden eten..

Eindelijk! en omg die brisket.... ik lig er nog wakker van.. Mijn creaties komen echt niet in de buurt van de malsheid en smaak van deze jongens... En de worsten......
Zo goed!

En als klap op de vuurpijl kwam de man himself nog even buurten, natuurlijk wilden er veel mensen handtekeningen etc maar toch nam hij uitgebreid de tijd
voor ons, echt te gek. Ik heb hem onze smoker laten zien en hij heeft me super veel tips gegeven hoe ik het een en ander kon verbeteren. Top! En natuurlijk ff op de foto B-)

Volgende dag natuurlijk weer honger, next stop The Salt Lick net ff buiten Austin.
Wat een vlees! Gave tent ook.

Het was not vroeg dus licht ontbijtje van worst en kalkoen ;p. Heerlijk!
Na Austin zijn we doorgereden naar Grapevine ten oosten van Dallas, een oud collega van mij nam ons mee naar Hard Eight.

Ook weer een super indrukwekkende tent met alle smokers vol in het zicht, te gek!

Dikke smokers! en grillplaten voor de steaks.

Bestellen ging vanuit deze enorme smoker.. " ermm ja doe alles maar..."

Ook weer onwijs goed gegeten daar.... Vooral de garnaal/jalapeno/bacon bombs waren te gek.. Die ga ik zelf ook eens maken.
Volgende dag gingen we wat laat weg uit Grapevine om in Dallas bij The Pecan Lodge te gaan lunchen. Helaas stonden we om 15u smiddags voor een dichte deur.
Uitverkocht..... Ahwell, can't win them all..
Na Dallas verlieten we Texas en hebben we onze iets minder met BBQ bezig gehouden maar ik wil toch deze turbo burger in Nashville jullie niet onthouden.

Wat een unit!
Zo dat was een kort verslagje van een zeer geslaagde trip. Texas was geweldig en hun BBQ is magisch... De geur en de sfeer in die tenten is niet te omschrijven, je moet er gewoon geweest zijn
en ik besefte me heel goed dat ik nog veel te leren heb

Bedankt voor het lezen en ik ga eens kijken of ik al kan slapen..