- Berichten
- 11
Gisteren een aantal oesters mee genomen bij de makro. Hier het recept van Mac bij gepakt.
![](http://i1194.photobucket.com/albums/aa378/BackcornerBBQ/Oesters/IMG_6322_zpsn7ufabe5.jpg)
Bbq opgestookt tot 200c en de oesters op een propje alufolie op het rooster.
![](http://i1194.photobucket.com/albums/aa378/BackcornerBBQ/Oesters/IMG_6327_zpsoaitdasm.jpg)
Na een aantal minuten gaan de oesters open staan. Met een mes de bovenkant eraf gehaald. Vocht afgieten en een klein klontje boter (aanmaken naar smaak, ik had knoflook/worcestershiresauce)
Dan weer heel even terug op het rooster tot de boter gesmolten is.
![](http://i1194.photobucket.com/albums/aa378/BackcornerBBQ/Oesters/IMG_6328_zpsmq4vav3h.jpg)
![](http://i1194.photobucket.com/albums/aa378/BackcornerBBQ/Oesters/IMG_6329_zpsoh9dd4zk.jpg)
Afgemaakt met wat geblancheerde zeekraal.
![](http://i1194.photobucket.com/albums/aa378/BackcornerBBQ/Oesters/IMG_6336_zpsguhoh2se.jpg)
![](http://i1194.photobucket.com/albums/aa378/BackcornerBBQ/Oesters/IMG_6335_zpsgnru8b1u.jpg)
Snel en makkelijk te bereiden. En bovendien errug lekker...
![](http://i1194.photobucket.com/albums/aa378/BackcornerBBQ/Oesters/IMG_6322_zpsn7ufabe5.jpg)
Bbq opgestookt tot 200c en de oesters op een propje alufolie op het rooster.
![](http://i1194.photobucket.com/albums/aa378/BackcornerBBQ/Oesters/IMG_6327_zpsoaitdasm.jpg)
Na een aantal minuten gaan de oesters open staan. Met een mes de bovenkant eraf gehaald. Vocht afgieten en een klein klontje boter (aanmaken naar smaak, ik had knoflook/worcestershiresauce)
Dan weer heel even terug op het rooster tot de boter gesmolten is.
![](http://i1194.photobucket.com/albums/aa378/BackcornerBBQ/Oesters/IMG_6328_zpsmq4vav3h.jpg)
![](http://i1194.photobucket.com/albums/aa378/BackcornerBBQ/Oesters/IMG_6329_zpsoh9dd4zk.jpg)
Afgemaakt met wat geblancheerde zeekraal.
![](http://i1194.photobucket.com/albums/aa378/BackcornerBBQ/Oesters/IMG_6336_zpsguhoh2se.jpg)
![](http://i1194.photobucket.com/albums/aa378/BackcornerBBQ/Oesters/IMG_6335_zpsgnru8b1u.jpg)
Snel en makkelijk te bereiden. En bovendien errug lekker...