- Berichten
- 4.941
Beer Braised Beer Can Chicken & Pulled Chicken 
Het werd toch eens tijd om een tokkie te verdienen. En na op dit forum gewezen te zijn op het fijt dat het bier in het blikje niks toe te voegen heeft aan de smaak of garing van de kip. Maar ik toch een bier smaak aan Mn kip wilde hebben. Heb ik een bier pekel gemaakt waar in ik de kip eerst 8u gepekeld heb. Daarna op een blik geschoven. (ik wist niet zeker of dat verplicht was voor een tok? Wel voor 99% leeg gezopen) Rub er op. En op de BBQ.
Eerst een liter water gekookt 100gr zout, 50gr suiker en twee eetlepels rub opgelost. Daarna een ui, een laurierblad en eetlepel citroensap toe gevoegd. 4 flessen bokbier voor de biersmaak. Zaakje af laten koelen.
Let op! Volgende foto kan schokkend zijn voor bokbier liefhebbers
Kip opgeschoond en toen in z?n bier bad gedaan. Onder de pekel gehouden dmv een RVS spies. Een beetje water toe gevoegd om de kip helemaal onder te krijgen. En voor 8u de koelkast in.
8u later. BBQ aan gestoken. En voorzien van eiken hout chunks. Kip uit bad gehaald. Droog gedept en in de LetzQ chicken rub gezet. Op het blik geschoven en in de BBQ met die handel.
Wow wat een bier/rook/BBQ lucht hangt er in de tuin. De bierlucht is nu zeker wel aanwezig. Ongeveer een uur en een kwartier later was de kip goed. De borst 73gr kern en de poot/dijen 81gr kern. Tijd om van de BBQ te halen.
Resultaat.. super mals vlees. En een heerlijk krokante korst. Op de foto lijkt het wat zwart. Maar was in het echt niet. Beetje slechte foto tegen de zon in met de mobiel.
We hebben bij het avondeten de poten en vleugels op. En een stukje borst voor de kinderen. Met een heerlijke salade van boontjes met spek en lente ui.
De rest van de kip heb ik gepulled voor de volgende dag. Wat Stockyard KC Pitmaster BBQ saus er op. Ui en tomaat klein gesneden en er door. Even opwarmen. En heerlijk op een broodje met wat aioli.
Heerlijk gegeten. En de biersmaak was echt goed aanwezig. Vooral in de dijen en borst. De smaak was echt heel goed.
Of ik dit vaker ga doen
Weet ik niet. Er gaat wel erg veel bier mee verloren. Het bokbier was gekregen en drink ik niet graag. Dus dat moest op. Maar om nu 4 ? 5 flessen bier te gaan kopen om een kip te pekelen.... Wie weet heb ik ooit weer een gekke bui 
Bedank voor het kijken.
Bram.

Het werd toch eens tijd om een tokkie te verdienen. En na op dit forum gewezen te zijn op het fijt dat het bier in het blikje niks toe te voegen heeft aan de smaak of garing van de kip. Maar ik toch een bier smaak aan Mn kip wilde hebben. Heb ik een bier pekel gemaakt waar in ik de kip eerst 8u gepekeld heb. Daarna op een blik geschoven. (ik wist niet zeker of dat verplicht was voor een tok? Wel voor 99% leeg gezopen) Rub er op. En op de BBQ.
Eerst een liter water gekookt 100gr zout, 50gr suiker en twee eetlepels rub opgelost. Daarna een ui, een laurierblad en eetlepel citroensap toe gevoegd. 4 flessen bokbier voor de biersmaak. Zaakje af laten koelen.


Let op! Volgende foto kan schokkend zijn voor bokbier liefhebbers


Kip opgeschoond en toen in z?n bier bad gedaan. Onder de pekel gehouden dmv een RVS spies. Een beetje water toe gevoegd om de kip helemaal onder te krijgen. En voor 8u de koelkast in.


8u later. BBQ aan gestoken. En voorzien van eiken hout chunks. Kip uit bad gehaald. Droog gedept en in de LetzQ chicken rub gezet. Op het blik geschoven en in de BBQ met die handel.




Wow wat een bier/rook/BBQ lucht hangt er in de tuin. De bierlucht is nu zeker wel aanwezig. Ongeveer een uur en een kwartier later was de kip goed. De borst 73gr kern en de poot/dijen 81gr kern. Tijd om van de BBQ te halen.



Resultaat.. super mals vlees. En een heerlijk krokante korst. Op de foto lijkt het wat zwart. Maar was in het echt niet. Beetje slechte foto tegen de zon in met de mobiel.
We hebben bij het avondeten de poten en vleugels op. En een stukje borst voor de kinderen. Met een heerlijke salade van boontjes met spek en lente ui.
De rest van de kip heb ik gepulled voor de volgende dag. Wat Stockyard KC Pitmaster BBQ saus er op. Ui en tomaat klein gesneden en er door. Even opwarmen. En heerlijk op een broodje met wat aioli.


Heerlijk gegeten. En de biersmaak was echt goed aanwezig. Vooral in de dijen en borst. De smaak was echt heel goed.
Of ik dit vaker ga doen


Bedank voor het kijken.
Bram.