Beef en Steak

Bavetterollade

 

Minime

Tondelzoeker
Berichten
10
Gister een heerlijke bavetterollade gemaakt voor vrienden die over de vloer kwamen. Een mooi stukje bavette gehaald en deze gevuld met truffelmayonaise, basilicum, balsamicoazijn, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, babyspinazie en Parmezaanse kaas. Wat een succes was dat. En hoe ziet er dit dan in totaal uit. (De foto was sneller genomen dan dat de kaas erop zat) Nou zo dus:
IMG_8448.jpeg

IMG_8449.jpeg



De bavette op een temperatuur van +/- 175 graden indirect gegaard naar een kerntemperatuur van 52 graden
IMG_8450.jpeg
IMG_8451.jpeg

Hierna ongeveer 10 minuutjes afgedekt laten rusten.
Toen was het moment daar om hem aan te snijden. Hierbij had ik een champignon risotto gemaakt. Dit bleek een goede combi te zijn, want alles was in no time op.
IMG_8452.jpeg
 
Bavette met "italiaanse" vulling + risotto is hier ook altijd goed.
Wat @Lankie010 zegt ik bereid hem ook indirecte op een wat lagere temperatuur.
 
Mooie maaltijd geworden :love: voor mij geen pijnboompitten i.v.m. allergie maar de combinatie met champignon risotto lijkt mij heerlijk 🍷🍷
Helaas een wederhelft die geen fan is van risotto 🙄
 
Ziet er lekker uit ,persoonlijk zou ik voor een temperatuur van 130 gaan ipv 175.
Vanwaar de lagere temp? Begrijp het idee van low and slow maar kan niet zeggen dat het vlees naar mijn idee er taaier van word in dit geval.
Een vraag van mij om lering uit te halen als beginner.
 
Terug
Bovenaan Onderaan