Beef en Steak

Bavette tips

Rayke

Tondelzoeker
Berichten
15
Hoi, zojuist deze bavette in een lichte rub gezet. Ligt nu nog wat in de koelkast.
Maar ik twijfel hoe ik hem zou klaar maken.
-opgevouwen en dan slow, zoals een picanha.
-als een groot stuk grillen.
-een stuk of 4/5 kleinere lapjes snijden

Hebben jullie tips hiervoor?

IMG_9711.jpeg
 
Ligt er heel erg aan wat je wilt bereiken.

Als hem oprolt kun je toevoegen doen zoals pesto en andere ingrediënten voor een lekkere smaakcombinatie. Voordeel is dat alles tegelijk gaart.

Als je liever het vlees puur wilt laten en alleen peper en zout gebruikt zou ik voor gemak hem in 1 keer grillen.

Bij in 1 keer grillen heb je 2 keuzes.
1. Plat slaan zodat hij overl even dik is en de cuisson hetzelfde is.

2. Niet plat slaan en de ongelijk gegaarde bavette verdelen. Wie medium wil krijgt medium, wie rare wilt een wat dikker stuk etc.
 
Terug
Bovenaan Onderaan