- Berichten
- 577
Met het lekkere zonnetje was het weer een mooi moment om de vriezer te plunderen. Daar lag een heerlijke Nederlands dubbeldoel bavette. Toen besloten om een rollade te maken.
Ik heb de bavette eerst gevlinderd en gevuld met groene pesto, zongedroogde tomaten, mozzarella, geroosterde pijnboompitten, spinazie en prociotto crudo en opgerold met slagertouw.
Daarna nog wat steak rub toegevoegd.
De bbq klaargemaakt voor 120 graden indirect met de speksteen als hitteschild. De kern op 45 graden ingesteld.
Toen de kern 45 graden was de rollade eraf gehaald en alle schuiven opengezet om de speksteen te laten verwarmen. Toen deze 200 graden was de bavette aan alle kanten gegrild.
Toen het dikste gedeelte 52 graden was, heb ik de bavette even kort laten rusten.
Ondertussen had ik al sperziebonen gekookt en een aardappelgratin in de oven gezet.
Was weer een toppertje.
Ik heb de bavette eerst gevlinderd en gevuld met groene pesto, zongedroogde tomaten, mozzarella, geroosterde pijnboompitten, spinazie en prociotto crudo en opgerold met slagertouw.
Daarna nog wat steak rub toegevoegd.
De bbq klaargemaakt voor 120 graden indirect met de speksteen als hitteschild. De kern op 45 graden ingesteld.
Toen de kern 45 graden was de rollade eraf gehaald en alle schuiven opengezet om de speksteen te laten verwarmen. Toen deze 200 graden was de bavette aan alle kanten gegrild.
Toen het dikste gedeelte 52 graden was, heb ik de bavette even kort laten rusten.
Ondertussen had ik al sperziebonen gekookt en een aardappelgratin in de oven gezet.
Was weer een toppertje.
Laatst bewerkt: