Vandaag heb ik een mooi stuk bavette bereid op de kamado.
Andere sessies vooral 'low & slow' gedaan (zie overige posts), deze wilde ik dan ook 'high & fast' bereiden.
Bavette heb ik op kamer temperatuur laten komen en voorbereid met wat grof zeezout en zwarte peper.
De kamado opgestookt tot ca. 230 graden (dome temperatuur) en de bavette op het gietijzeren grillrooster gelegd.
Ik schrok er van dat de kerntemperatuur zo snel door schoot, in ca. 5 min was deze al 58+..
Mogelijk doordat het rooster laag stond (dicht bij de hete kolen) waardoor de temperatuur daar veel hoger dan 230 graden was.
Resultaat: een enigszins well-done bavette die te ver is doorgebakken naar mijn mening.
Gelukkig was hij voldoende sappig en heeft de chimichurri en zelfgemaakte kruidenboter ook veel goed gedaan.
Bijgerechtjes: zoete aardappel, groene paprika en Witlof
Hebben jullie verbetertips voor wat betreft deze snelle bereiding van deze bavette?
Een volgende keer het grill rooster niet zo laag zetten (op het normale rooster level leggen) en de temperatuur niet zo hoog opstoken?
De grill marks zag ik niet goed terug in het rooster (ondanks dat het rooster ca. 30min voorverwarmd heeft)
Wellicht de bavette niet op kamertemperatuur laten komen?
Andere sessies vooral 'low & slow' gedaan (zie overige posts), deze wilde ik dan ook 'high & fast' bereiden.
Bavette heb ik op kamer temperatuur laten komen en voorbereid met wat grof zeezout en zwarte peper.
De kamado opgestookt tot ca. 230 graden (dome temperatuur) en de bavette op het gietijzeren grillrooster gelegd.
Ik schrok er van dat de kerntemperatuur zo snel door schoot, in ca. 5 min was deze al 58+..

Mogelijk doordat het rooster laag stond (dicht bij de hete kolen) waardoor de temperatuur daar veel hoger dan 230 graden was.
Resultaat: een enigszins well-done bavette die te ver is doorgebakken naar mijn mening.
Gelukkig was hij voldoende sappig en heeft de chimichurri en zelfgemaakte kruidenboter ook veel goed gedaan.
Bijgerechtjes: zoete aardappel, groene paprika en Witlof
Hebben jullie verbetertips voor wat betreft deze snelle bereiding van deze bavette?
Een volgende keer het grill rooster niet zo laag zetten (op het normale rooster level leggen) en de temperatuur niet zo hoog opstoken?
De grill marks zag ik niet goed terug in het rooster (ondanks dat het rooster ca. 30min voorverwarmd heeft)
Wellicht de bavette niet op kamertemperatuur laten komen?