BasBQ
Beef en Steak

Bavette en hasselbacks

Nou wat let je, rij je Primo naar buiten, grijp een koe uit de wei, en gaan met die banaan.... ;)
 
noskos zei:
Wat de hasselbacks betreft, het originele recept komt van een restaurant in Stockholm. Je legt twee houten lepels naast je aardappels, aan weerszijde ??n. En dan snij je met een scherp mes dunne plakjes. Door de lepels kun je niet tot onderaan snijden en blijven ze netjes bij elkaar.
Gebruik een beetje grote vastkokende aardappels. Als je kruimige neemt dan hou je geen mooie plakjes over.
Dan voor ze de barbecue of oven in gaan even allemaal bestrijken met gesmolten boter en er wat zout overstrooien. Ik heb ook nog wat Todd's Dirt erop gestrooid.
Dan een uur en 15 minuten tot anderhalf uur in de BBQ / oven op 200?C. Vandaag kwamen ze bij mij uit de oven.
Ik smeer eze elk kwartier even in met gesmolten boter en het laatste kwartier rasp ik er wat kaas over. Dit keer oude brokkelkaas, maar volgende keer weer Parmezaanse, de oude is wel erg hartig als hij smelt.
Super! Die gaat op mijn todo lijst :)
 
Dominique zei:
Nou wat let je, rij je Primo naar buiten, grijp een koe uit de wei, en gaan met die banaan.... ;)

LOL, en er ligt ook nog 50 kilo Dammers houtskool in de garage, dus brandstof genoeg!
 
Heel leuk die aardappels, ga ik ook proberen (ik denk in de hete lucht oven op 200 is 45min genoeg maar das niet belangrijk)

De Bavette: koop je dat bij je slager of een speciale zaak? Hoe noem je dat in Nederlandse? Er wordt anders gesneden hier toch? :)
 
Nosmo zei:
Dominique zei:
Nou wat let je, rij je Primo naar buiten, grijp een koe uit de wei, en gaan met die banaan.... ;)

LOL, en er ligt ook nog 50 kilo Dammers houtskool in de garage, dus brandstof genoeg!
Jatoch...
 
Ligt hier als bavette bij de Makro, heet flank steak in de VS en wordt hier ook vinkenlap genoemd.
 
noskos zei:
Mr_Nas zei:
Hoe kom jij er steeds op om die dingen te doen? (niet dat ik het erg vind... Wordt alleen maar ge?nspireerd hierdoor :) )

Ik volg ruim 350 sites en blogs via mijn RSS reader, dat is een deel barbecue, een deel gewoon koken en dan nog wat cocktail en aanverwante zaken. Daar zie ik zoveel dingen langskomen. Als iets me interessant lijkt dan kopieer ik het recept of de methode in Evernote met de veronderstelling dat ik daar ooit iets mee doe. Sommige dingen staan al heel lang op de lijst. En met lang bedoel ik jaren!
Dus er is nog zat te maken :D

Misschien wel een leuk idee voor een draadje.. Een topic met allemaal aanbevolen websites?
 
Goed idee!
 
Ik zou zeggen, begin er maar ??n :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan