- Berichten
- 1.563
Een beetje late post aangezien het vrolijke gebeuren al weer een tijdje geleden is, maar.......
Dit jaar nu maar eens het DanBras sateh recept ingeleverd bij een wedstrijd in de extra Chef's Choice categorie en met dit geweldige resultaat als gevolg. Doordat er maar ??n wedstrijd dit jaar met een Chef's Choice categorie was, telde dit tegelijk als eindresultaat mee in het NKBBQ 2017.
Het was aardig chaotisch en haastwerk om dit nog op tijd ingeleverd te krijgen, dus de opmaak liet een 'klein' beetje te wensen over
Gelukkig was de smaak voldoende om de jury te overtuigen (op ??n jurylid na, maar who cares; die heeft gewoon geen smaak :-h ).
Voor degene die het DanBras recept nog zoeken, dat staat hier:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=3484.0
Voor de wedstrijd hebben we kip-sateh gemaakt van kippendij. De bijgerechten bij de sateh ayam waren frikadel djagung (maiskoekjes), pindasaus (quick 'n dirty), kroepoek & gebakken uitjes.
Gebakken uitjes spreekt voor zich, de kroepoek haal je ongebakken bij de toko en bak/frituur je thuis in zonnebloemolie af (let op: hoe duurder de kroepoek des te hoger het garnalengehalte en dus smaak).
Het recept voor de quick 'n dirty pindasaus (optioneel, niet verplicht en/of per se nodig):
Ingredi?nten:
Bereiding:
Om een idee te geven; ik vind persoonlijk Wyko standaard niet te eten (en dat geldt voor de meeste pindasaus rommel uit de supermarkt) en voeg op 1 liter pindasaus ergens tussen de 150ml-250ml ketjap toe. De saus moet een stuk donkerder kleuren en krijgt een diepere en zoetere smaak door de ketjap. Om een pitje toe te voegen voeg je vervolgens naar smaak chilisaus toe.
Je kan uiteraard ook als basis je eigen favoriete pindasaus gebruiken of zelf maken.
Het recept voor de frikadel djagung (maiskoekjes):
Ingredi?nten:
Bereiding:
Een ander forumlid, Roel "OsFa" Duysserinck, heeft het DanBras recept als basis gebruikt voor zijn eigen aangepaste satehrecept en heeft hiermee tijdens de Brabantse BBQ Meating 2017 een geweldige 1e plaats behaald. Deze 1e plaats en daarnaast zijn goede resultaat in de burger-categorie heeft er voor gezorgd dat Roel uiteindelijk Grand Champion is geworden. Gefeliciteerd en top Roel!!
Holy crap!!! :-O
Richard & Irene van het De Vliegende Hollander BBQ Team hebben bij de Jack Daniel's World Championship Invitational Barbecue 2017 in Lynchburg (TN), USA in de extra categorie Home Cookin' From The Homeland een 2e plaats gehaald met de DanBras sateh. Gefeliciteerd en wat een waanzinnig geweldig resultaat!! B-)
Zie onderstaand linkje voor het verslag van de wedstrijd:
* Update 24-7-2018: Linkje naar post van de Vliegende Hollander gerepareerd.
Dit jaar nu maar eens het DanBras sateh recept ingeleverd bij een wedstrijd in de extra Chef's Choice categorie en met dit geweldige resultaat als gevolg. Doordat er maar ??n wedstrijd dit jaar met een Chef's Choice categorie was, telde dit tegelijk als eindresultaat mee in het NKBBQ 2017.
Het was aardig chaotisch en haastwerk om dit nog op tijd ingeleverd te krijgen, dus de opmaak liet een 'klein' beetje te wensen over
Gelukkig was de smaak voldoende om de jury te overtuigen (op ??n jurylid na, maar who cares; die heeft gewoon geen smaak :-h ).
Voor degene die het DanBras recept nog zoeken, dat staat hier:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=3484.0
Voor de wedstrijd hebben we kip-sateh gemaakt van kippendij. De bijgerechten bij de sateh ayam waren frikadel djagung (maiskoekjes), pindasaus (quick 'n dirty), kroepoek & gebakken uitjes.
Gebakken uitjes spreekt voor zich, de kroepoek haal je ongebakken bij de toko en bak/frituur je thuis in zonnebloemolie af (let op: hoe duurder de kroepoek des te hoger het garnalengehalte en dus smaak).
Het recept voor de quick 'n dirty pindasaus (optioneel, niet verplicht en/of per se nodig):
Ingredi?nten:
- Wyko pindasaus concentraat (!)
- Ketjap Manis of Medja
- Chilisaus
Bereiding:
- Maak de gewenste hoeveelheid pindasaus volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg naar smaak ketjap en zoete chilisaus toe.
Om een idee te geven; ik vind persoonlijk Wyko standaard niet te eten (en dat geldt voor de meeste pindasaus rommel uit de supermarkt) en voeg op 1 liter pindasaus ergens tussen de 150ml-250ml ketjap toe. De saus moet een stuk donkerder kleuren en krijgt een diepere en zoetere smaak door de ketjap. Om een pitje toe te voegen voeg je vervolgens naar smaak chilisaus toe.
Je kan uiteraard ook als basis je eigen favoriete pindasaus gebruiken of zelf maken.
Het recept voor de frikadel djagung (maiskoekjes):
Ingredi?nten:
- 1 blik Crispy Mais 300gr
- 2 el Selderie (vers - fijn gehakt)
- 6 el Bloem
- 1 el Suiker
- 1 tl Zout
- 1 tl Zwarte Peper (fijn)
- 1 Ei
- 1 1/2 tl Knoflookpoeder
Bereiding:
- Maak van het uitlekvocht van het blik mais samen met het ei en de bloem een dik beslag.
- Meng de rest van de ingredi?nten m.u.v. de mais goed door het beslag.
- Kneus de mais (met lepel of stamper van een vijzel) en meng dit als laatste door het beslag.
- Verhit in een pan een laagje zonnebloemolie en plaats hierin los van elkaar een aantal lepels beslag.
- Bak de (platte) maiskoekjes rondom totdat deze mooi goudbruin zijn en herhaal de vorige stappen voor de rest van het beslag.
- Bij voorkeur serveren als ze nog een beetje warm zijn.
Een ander forumlid, Roel "OsFa" Duysserinck, heeft het DanBras recept als basis gebruikt voor zijn eigen aangepaste satehrecept en heeft hiermee tijdens de Brabantse BBQ Meating 2017 een geweldige 1e plaats behaald. Deze 1e plaats en daarnaast zijn goede resultaat in de burger-categorie heeft er voor gezorgd dat Roel uiteindelijk Grand Champion is geworden. Gefeliciteerd en top Roel!!
Holy crap!!! :-O
Richard & Irene van het De Vliegende Hollander BBQ Team hebben bij de Jack Daniel's World Championship Invitational Barbecue 2017 in Lynchburg (TN), USA in de extra categorie Home Cookin' From The Homeland een 2e plaats gehaald met de DanBras sateh. Gefeliciteerd en wat een waanzinnig geweldig resultaat!! B-)
Zie onderstaand linkje voor het verslag van de wedstrijd:
* Update 24-7-2018: Linkje naar post van de Vliegende Hollander gerepareerd.
Laatst bewerkt: