BasBQ
Beef en Steak

Baklava Baby!

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
6.808
Beste BBQ-Vrienden!

Speciaal voor de foto-wedstrijd ging ik lekkere baklava maken:

JZYA97H.jpg


Op youtube en die interwebs staan duizenden varianten en uit al die verschillende recepten maakte ik deze:

S0h4nVE.jpg


Kruiden en specerijen, verse kaneel, piment en kruidnagel:

dNm6vyN.jpg


Tot heerlijk geurig draaien:

wGWUlIm.jpg


Het was nog vroeg, dus vooruit:

XJkChQj.jpg


Pistaches waren er allen gezouten en gebrand, daar moest ik dus nog even mijn duimnagels op verspelen:

V15egBG.jpg


Verder was er natuurlijk pecan en walnoot.

Die konden fijn in mijn nieuwe apparaat:

VzQ1fti.jpg


Check die scherpe messen:

YDMOvgg.jpg


Daar gaan we:

OvZwWNW.jpg


Zo vond ik het mengsel precies fijn van consistentie:

CdCmiLv.jpg


Vergeten op de overzichtsfoto, dus daarom nog een close-up:

9b0v9dQ.jpg


Voor de siroop, honing en suiker oplossen en daar fijne rasp en sap door:

YFiI0t2.jpg


p8lZZ42.jpg


Dan eventjes de kook erover:

5CTDYeN.jpg


Na het koken pas het citroensap erdoor:

YkdZksz.jpg


Als ik ga bakken wil ik een brandschone BBQ en alleen het beste geurloze spul erin:

RwuZ5Mr.jpg


W5a6p1C.jpg


Boter smelten in wat zonnebloemolie:

9mkNCE2.jpg


Mooie ge?mailleerde bakvorm lekker invetten:

ytF9i9y.jpg


Dan laagjes filo erin en steeds even boteren:

nFqzT82.jpg


Na een laagje of 5 aan filo mag het notenmengsel erover:

aBCOPdx.jpg


Dan weer even dakpannetjes leggen, de eerste laag op de noten moet je steeds bedruipen en niet met de kwast aanraken:

OiTp90S.jpg


r7K63ES.jpg


Dan eindig je na drie laagjes noten en filo afgewisseld met deze opbouw:

KneA1nF.jpg


Vooraf insnijden tot ca. 1/3 van het geheel:

ORnt9SS.jpg


Go, go, go... fire up the Q!

uI373cC.jpg


En vanwege de notenmix, een vleugje passende rook:

p0bywjB.jpg


Daar gaan we:

5H8qOmA.jpg


2JeScET.jpg


Nu had ik 'm dus echt verdiend!

YA4TCDC.jpg


Steady op 175?C indirect:

EJQpeag.jpg


Siroopje even zeven en in een handzame fles overbrengen:

z5vtVlk.jpg


Zeven was niet voor niets...

rRJLhDo.jpg


Kijk eens hoe fijn dat gelukt is:

Q2ZwcnD.jpg


Dan mag de koude siroop over de gloeiend hete bak met lava... vandaar!

SmvPIRC.jpg


Dan komt het moeilijkste... 24 uur laten staan zodat de siroop kan intrekken... en dan afmaken:

QVn8WI8.jpg


yPElbl2.jpg


Jahoor, smullen maar!

JZYA97H.jpg


Lekker bij de koffie met een extra traktatie:

3mwkHJO.jpg


Bedankt voor het kijken en hopelijk bedankt voor je stem!  :)

Lieve groeten!
 
Wauw. Geweldig recept Sander.
Dank voor de inspiratie. Deze gaan we zeker eens maken.

Mooi spul h?, die magimix.
Ook ideaal voor chimmichuri, mayonaise enzovoort
Ga je veel plezier van hebben
 
Lekker hoor, daar blijf je van snoepen.

Mooi gedaan.
 
Dat ziet eruit om van te blijven smullen.  :)
 
Ziet er heel erg goed uit bedankt voor het delen ga het zeker ook maken lijkt me heerlijk

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

 
Ziet er fantastisch uit! Dit recept van baklava kon ik nog niet en dan ook nog op de bbq....wow...
 
WoW Sander. Dat is echt heel mooi gedaan. En wat een mooie foto's. Baklava is zo verschrikkelijk lekker daar blijf je van eten.
En zeker knap dat je het ook 24u met rust hebt kunnen laten, dat was ook een uitdaging op zich
 
Wat een fijne post weer.
 
Potverdikkeme Sander dat ziet er fantastisch uit!

Zou je hiervan het recept willen delen in de receptenhoek?
 
Heerlijke rapportage weer. Ben alleen benieuwd hoe vroeg het was? Tea? WTF? Moet rond 08.00 zijn anders ben ik geschokt  :D
Alleen al door die thee moet ik mijn stem heroverwegen :p
 
Lekkere reportage weer Sander ;)
 
dat ziet er geweldig uit......die ik ga ik zeker maken......en foto's....ja dat spreekt boekdelen..perfect
 
Terug
Bovenaan Onderaan