- Berichten
- 7.251
Beste BBQ-Vrienden!
Speciaal voor de foto-wedstrijd ging ik lekkere baklava maken:
Op youtube en die interwebs staan duizenden varianten en uit al die verschillende recepten maakte ik deze:
Kruiden en specerijen, verse kaneel, piment en kruidnagel:
Tot heerlijk geurig draaien:
Het was nog vroeg, dus vooruit:
Pistaches waren er allen gezouten en gebrand, daar moest ik dus nog even mijn duimnagels op verspelen:
Verder was er natuurlijk pecan en walnoot.
Die konden fijn in mijn nieuwe apparaat:
Check die scherpe messen:
Daar gaan we:
Zo vond ik het mengsel precies fijn van consistentie:
Vergeten op de overzichtsfoto, dus daarom nog een close-up:
Voor de siroop, honing en suiker oplossen en daar fijne rasp en sap door:
Dan eventjes de kook erover:
Na het koken pas het citroensap erdoor:
Als ik ga bakken wil ik een brandschone BBQ en alleen het beste geurloze spul erin:
Boter smelten in wat zonnebloemolie:
Mooie ge?mailleerde bakvorm lekker invetten:
Dan laagjes filo erin en steeds even boteren:
Na een laagje of 5 aan filo mag het notenmengsel erover:
Dan weer even dakpannetjes leggen, de eerste laag op de noten moet je steeds bedruipen en niet met de kwast aanraken:
Dan eindig je na drie laagjes noten en filo afgewisseld met deze opbouw:
Vooraf insnijden tot ca. 1/3 van het geheel:
Go, go, go... fire up the Q!
En vanwege de notenmix, een vleugje passende rook:
Daar gaan we:
Nu had ik 'm dus echt verdiend!
Steady op 175?C indirect:
Siroopje even zeven en in een handzame fles overbrengen:
Zeven was niet voor niets...
Kijk eens hoe fijn dat gelukt is:
Dan mag de koude siroop over de gloeiend hete bak met lava... vandaar!
Dan komt het moeilijkste... 24 uur laten staan zodat de siroop kan intrekken... en dan afmaken:
Jahoor, smullen maar!
Lekker bij de koffie met een extra traktatie:
Bedankt voor het kijken en hopelijk bedankt voor je stem!
Lieve groeten!
Speciaal voor de foto-wedstrijd ging ik lekkere baklava maken:

Op youtube en die interwebs staan duizenden varianten en uit al die verschillende recepten maakte ik deze:

Kruiden en specerijen, verse kaneel, piment en kruidnagel:

Tot heerlijk geurig draaien:

Het was nog vroeg, dus vooruit:

Pistaches waren er allen gezouten en gebrand, daar moest ik dus nog even mijn duimnagels op verspelen:

Verder was er natuurlijk pecan en walnoot.
Die konden fijn in mijn nieuwe apparaat:

Check die scherpe messen:

Daar gaan we:

Zo vond ik het mengsel precies fijn van consistentie:

Vergeten op de overzichtsfoto, dus daarom nog een close-up:

Voor de siroop, honing en suiker oplossen en daar fijne rasp en sap door:


Dan eventjes de kook erover:

Na het koken pas het citroensap erdoor:

Als ik ga bakken wil ik een brandschone BBQ en alleen het beste geurloze spul erin:


Boter smelten in wat zonnebloemolie:

Mooie ge?mailleerde bakvorm lekker invetten:

Dan laagjes filo erin en steeds even boteren:

Na een laagje of 5 aan filo mag het notenmengsel erover:

Dan weer even dakpannetjes leggen, de eerste laag op de noten moet je steeds bedruipen en niet met de kwast aanraken:


Dan eindig je na drie laagjes noten en filo afgewisseld met deze opbouw:

Vooraf insnijden tot ca. 1/3 van het geheel:

Go, go, go... fire up the Q!

En vanwege de notenmix, een vleugje passende rook:

Daar gaan we:


Nu had ik 'm dus echt verdiend!

Steady op 175?C indirect:

Siroopje even zeven en in een handzame fles overbrengen:

Zeven was niet voor niets...

Kijk eens hoe fijn dat gelukt is:

Dan mag de koude siroop over de gloeiend hete bak met lava... vandaar!

Dan komt het moeilijkste... 24 uur laten staan zodat de siroop kan intrekken... en dan afmaken:


Jahoor, smullen maar!

Lekker bij de koffie met een extra traktatie:

Bedankt voor het kijken en hopelijk bedankt voor je stem!

Lieve groeten!