BasBQ
Beef en Steak

Bacon the main reason you are not a vegetarian

 

MEggHead

Sprokkelaar
Berichten
40
Weer een tijdje geleden dat ik hier iets heb gepost. Ik post niet alles wat ik maak want dan zouden jullie knettergek van worden.

Het volgende is wel even de moeite waard en stond nog bij mij op de to-do list. Het maken van bacon! Heb mezelf even ingelezen hier op het forum , dank voor de info, en ben er aan begonnen. Ik heb het recept gevolgd van Noskos en dat beviel me prima. Het enige wat ik de volgende keer anders zou doen is de buikspek langer op een lagere temperatuur roken. Mocht van mij wel iets heftiger. Nu +/- 3 uur op 100gr gerookt tot +/- 68gr. 3 chunks appel met 1 chunk rode wijn.

Goed, uiteraard begonnen met halveren (vacuum zakken niet groot genoeg) trimmen en in de voorgeschreven pekel gezet.
8975A239-8DE8-4038-B668-55710E8EE765.jpeg
4B466D71-880F-4943-803F-7C4D710442B8.jpeg
50E60FDF-8D9B-4555-BDE3-C80D1E71CF25.jpeg
5F605E38-01AB-4BE6-BBA6-9E649C5FB42B.jpeg
DD266636-91D3-481E-9AE0-D611BD944EBD.jpeg
23A40BE6-3E99-4111-A445-701FE0035482.jpeg
B4FD7707-4CCA-4CA3-8B32-30312E45509C.jpeg
1E708EA5-78ED-431C-89E4-B779F856B26D.jpeg

Na 7 dagen wachten pffff🤣 en elke dag draaien eindelijk zover om de bacon af te spoelen en te laten drogen voor een nachtje.
F4DF958C-C7A3-4550-953A-C32D7B2960F4.jpeg


Na dat de buikspek mooi gedroogd is, is het klaar om te roken.
11D23B0B-8352-491C-8750-8677AF8C0387.jpeg
773DBBA7-6056-4E44-A145-224EDB8FF350.jpeg

Na ong 3/3,5 uur zag het er zo uit

1F7CC949-14A9-4358-AA35-EAF497131BA6.jpeg
E0736938-D9B7-41C4-855A-E7B6671C329E.jpeg

Weer een nachtje vacuüm verpakt in de koelkast en de volgende dag (met snijmachine) mooie plakken gesneden. Paar porties ontbijtspek, dikke plakken bacon en spekreepjes.
1838837A-8867-4CC9-864D-4580510CBB3A.jpeg
29A6D0E4-525D-4DBA-8798-D00B02239A83.jpeg

En jawel. Uiteraard weer het ei aan en burgers maken als een gek! Mohh wat een verwennerij zeg!! En….jep verpest voor het leven😂 dat wordt maandelijks een buikspekje roken ben ik bang.
1E9B3535-8D90-446F-9D9F-E10669914496.jpeg
071C63C5-25C3-4609-B2BF-D138F9A5873C.jpeg

6D11B15D-91F5-46C1-8882-EEBA7E52C8A0.jpeg


9435251E-4437-4429-BB0F-8B1DEDBE35E9.jpeg


5EE29FD2-51DB-49EA-8A95-43C3471F17AF.jpeg
 
Lekker lekker lekker!
Ik sta al weer te lang droog qua BBQ gebruik, volgende week mezelf verplichten dan maar, en bacon is zo lekker!
 
Dat ziet er erg lekker uit zeg!

Gaat hier zeker op de to-Q lijst.
 
Lekker lekker lekker!
Ik sta al weer te lang droog qua BBQ gebruik, volgende week mezelf verplichten dan maar, en bacon is zo lekker!
Haha. Ik sta droog te bbqe🤣 scheelt ook wel!
Jaa das wel top hoor. Nooit de moeite genomen om het eens te proberen maar zeker voor herhaling vatbaar
 
Ziet er heel goed uit! Staat hier ook hoog op het lijstje. Buikspek ligt in de vriezer te wachten dus binnenkort maar eens een projectje van maken.
 
Het is wel top dat je zo'n fijne maat hebt die ff een buikspekje voor je haalt als je in quarantaine zit hé 😜

Mijne ligt in de pekel en moet er van 't weekend aan gaan geloven, zit er top uit maat 💪
 
Dit ziet er zeer toppie uit. Lekker. Zou zo aan willen schuiven...
 
Ziet er heel goed uit! Staat hier ook hoog op het lijstje. Buikspek ligt in de vriezer te wachten dus binnenkort maar eens een projectje van maken.
Dankje. Zeker een leuk project! Duurt ff maar dan heb je ook wat zeg maar😃
 
Ga gelijk in de vriezer kijken hoeveel ik nog heb.
Zelf gemaakte bacon is echt superlekker.
 
Dat is nog eens spekkie voor in je bekkie. Top
 
Ziet er top uit!

Vraagje dat bakkie met rekkie, waar heb je die weg?

Bedankt voor de inspiratie.
Nadeel van dit lezen....vanmiddag broodje f1 burger maken maar zonder zo'n mooi stukkie spek... voelt nu al kaal aan😭
 
Moet eerlijk zeggen dat ik bij de eerst foto's dacht dat het vlees wat mager was. Maar nu ik de foto's van het resultaat heb gezien heb ik meer zoiets van doe mij ook maar een plakje . Zit er goed uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan