- Berichten
- 40
Weer een tijdje geleden dat ik hier iets heb gepost. Ik post niet alles wat ik maak want dan zouden jullie knettergek van worden.
Het volgende is wel even de moeite waard en stond nog bij mij op de to-do list. Het maken van bacon! Heb mezelf even ingelezen hier op het forum , dank voor de info, en ben er aan begonnen. Ik heb het recept gevolgd van Noskos en dat beviel me prima. Het enige wat ik de volgende keer anders zou doen is de buikspek langer op een lagere temperatuur roken. Mocht van mij wel iets heftiger. Nu +/- 3 uur op 100gr gerookt tot +/- 68gr. 3 chunks appel met 1 chunk rode wijn.
Goed, uiteraard begonnen met halveren (vacuum zakken niet groot genoeg) trimmen en in de voorgeschreven pekel gezet.
Na 7 dagen wachten pffff
en elke dag draaien eindelijk zover om de bacon af te spoelen en te laten drogen voor een nachtje.
Na dat de buikspek mooi gedroogd is, is het klaar om te roken.
Na ong 3/3,5 uur zag het er zo uit
Weer een nachtje vacuüm verpakt in de koelkast en de volgende dag (met snijmachine) mooie plakken gesneden. Paar porties ontbijtspek, dikke plakken bacon en spekreepjes.
En jawel. Uiteraard weer het ei aan en burgers maken als een gek! Mohh wat een verwennerij zeg!! En….jep verpest voor het leven
dat wordt maandelijks een buikspekje roken ben ik bang.
Het volgende is wel even de moeite waard en stond nog bij mij op de to-do list. Het maken van bacon! Heb mezelf even ingelezen hier op het forum , dank voor de info, en ben er aan begonnen. Ik heb het recept gevolgd van Noskos en dat beviel me prima. Het enige wat ik de volgende keer anders zou doen is de buikspek langer op een lagere temperatuur roken. Mocht van mij wel iets heftiger. Nu +/- 3 uur op 100gr gerookt tot +/- 68gr. 3 chunks appel met 1 chunk rode wijn.
Goed, uiteraard begonnen met halveren (vacuum zakken niet groot genoeg) trimmen en in de voorgeschreven pekel gezet.
Na 7 dagen wachten pffff

Na dat de buikspek mooi gedroogd is, is het klaar om te roken.
Na ong 3/3,5 uur zag het er zo uit
Weer een nachtje vacuüm verpakt in de koelkast en de volgende dag (met snijmachine) mooie plakken gesneden. Paar porties ontbijtspek, dikke plakken bacon en spekreepjes.
En jawel. Uiteraard weer het ei aan en burgers maken als een gek! Mohh wat een verwennerij zeg!! En….jep verpest voor het leven
