
Nadat ik online een recept tegenkwam voor armadillo eggs kwam dit op mijn to-do lijst te staan.
Ook had ik bedacht een draai aan dit gerecht te geven met bacon want het is Bacon.
Toen ik gisteren jalapenos tegenkwam in de supermarkt heb ik er een paar meegenomen.
Voor dit recept heb ik per armadillo egg gebruikt:
1 jalapeno
1/2 el roomkaas
Een snufje van je favoriete kruidenmix (ik gebruik dezelfde als voor mijn pulled pork)
1 tl geraspte kaas
80g worstvlees
1 grote ui
2 plakken bacon
Snij de top van de peper eraf en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.

Mix de roomkaas, kaas en kruidenmix en vul de pepers met de mix.


Snij het velletje van de worst en kneed het vlees om de peper heen.

Snij de buitenste laag voorzichtig van de ui en vul de ui met het vlees, wikkel de bacon hieromheen en zet deze vast met tandenstokers.

Maak je bbq klaar voor indirect verwarmen en gooi er wat rookhout op.
Leg de eggs op de bbq bij een temperatuur van ongeveer 110c.


Als de kerntemperatuur 70c is is het klaar om gegeten te worden.
Dan smullen maar.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk