BasBQ
Beef en Steak

Bacon injecteren?

 
 
 
 

Nosmo

Gerijpt
Berichten
3.741
Zoals jullie misschien wel weten ben ik vaak weg van huis. Als ik dan bacon wil maken is het een heel gedoe om een periode van 8 dagen te vinden waarin ik de bacon kan pekelen en roken. Daarom ben ik op zoek naar een methode om de bacon sneller te pekelen door te injecteren.

Mijn idee is om de standaard hoeveelheid zout en suiker op te lossen in water en dat te gebruiken als injectie vloeistof en het geheel dan nog een paar dagen laten rusten in de koelkast alvorens te roken.

Goed idee? Of toch maar niet doen?

Slagers, kom er maar in........
 
Dat was ik niet, dat was m'n evil twin! =)) =)) =)) =)) =))
 
Hoi,

Dit kan zeker.. volgens de 10% methode lukt dit wel.

10 kg vlees = 10 kg water 1kg zout (colorozo) en niet teveel suiker (vlakt de smaak af)

vlees 10% injecteren (langzaam en gelijkmatig)

3 dagen laten rusten in de pekel die je overhoud (vlees moet onder de pekel liggen.)

Hierna laten rusten tot hij klam aanvoelt en hierna roken ( te nat dan neemt het vlees geen rook aan bij koud roken.)

Hoop dat je er wat aan hebt.

Gr Jan.
 
Jaja mannen, geheugen....it's a bitch. Ik kan me achteraf ook duidelijk die post van Bert herinneren en ik zat mezelf van de week toch ook weer af te vragen of het nou allemaal niet sneller kon met die rookspek....pfffff.....
 
Terug
Bovenaan Onderaan