- Berichten
- 10.082
Beste BBQ-collega's
Met IBD 2020 in aantocht een tijdje geleden al een mooi stuk buikspek van 2 kilo bij de slager besteld.
Voor het recept van de porkstrami heb ik deze van Noskos gevolgd.
Afgelopen zondagavond al de pekel gemaakt zodat deze kon afkoelen. Maandagavond de buikspek in 2 stukken gesneden en samen met de pekel in een ziplockzak voor 4 daagjes in de frigidere.
Elke avond een keertje draaien en vanmiddag mocht ie erop.
De wsm netjes 4 uurtjes op 120 gehouden totdat toen de kern 71gr aantikte. Perfecto!!!!
Het was toevallig ook etenstijd.
Bruin broodje met wat sla, paprikareepjes en bieslook (jaja, we houden het verantwoord en gezond) EN EEN PAAR LEKKERE PLAKKEN SPEK!!

De pics
Hier wordt je toch blij van
Na aanleiding van een post van @Barbeknoei voor de fotowedstrijd van vorige maand ook maar eens amandelnoten gerookt. 300gr amandelen, 2 eetlepels olie, snufje zout naar smaak, 1 theelepel knoflook- en paprikapoeder, een klein snufje gemalen chiliflakes en een eetlepel gedroogde oregano.
Na ca 30 minuten was het klaar.
Mooi op tijd klaar voor de kwalificatie
En toen was ook de porkstrami klaar
Kijk eens wat een gezond broodje
Wat een heerlijkheid allemaal weer.
De amandelen zijn heeeeeel erg goed bevallen. Wat is dat lekker zeg.
En de porkstrami is nu onze favoriete buikspek-variant. Man man man, fantastisch gewoon.
Helaas gaan we ook een stuk spek aan de buurtjes en mijn "rookhoutleverancier" geven, want ja, die moet je ook tevreden houden natuurlijk.
Maar wel met pijn in het hart, want wat is het lekker zeg.
De amandelen houden we voor onszelf. Er zit nog een F1 race aan te komen
Dank voor het kijken
Rick
Met IBD 2020 in aantocht een tijdje geleden al een mooi stuk buikspek van 2 kilo bij de slager besteld.
Voor het recept van de porkstrami heb ik deze van Noskos gevolgd.

Buikspekpastrami, oftewel porkstrami, heaven on a plate!
Wat krijg je als je buikspek met pastrami kruist? Buikspekpastrami oftewel porkstrami! Een heerlijk stuk vlees om zo van te snoepen of voor op de boterham!
www.bbq-nl.com
Afgelopen zondagavond al de pekel gemaakt zodat deze kon afkoelen. Maandagavond de buikspek in 2 stukken gesneden en samen met de pekel in een ziplockzak voor 4 daagjes in de frigidere.
Elke avond een keertje draaien en vanmiddag mocht ie erop.
De wsm netjes 4 uurtjes op 120 gehouden totdat toen de kern 71gr aantikte. Perfecto!!!!
Het was toevallig ook etenstijd.
Bruin broodje met wat sla, paprikareepjes en bieslook (jaja, we houden het verantwoord en gezond) EN EEN PAAR LEKKERE PLAKKEN SPEK!!


De pics
Hier wordt je toch blij van
Na aanleiding van een post van @Barbeknoei voor de fotowedstrijd van vorige maand ook maar eens amandelnoten gerookt. 300gr amandelen, 2 eetlepels olie, snufje zout naar smaak, 1 theelepel knoflook- en paprikapoeder, een klein snufje gemalen chiliflakes en een eetlepel gedroogde oregano.
Na ca 30 minuten was het klaar.
Mooi op tijd klaar voor de kwalificatie
En toen was ook de porkstrami klaar
Kijk eens wat een gezond broodje

Wat een heerlijkheid allemaal weer.
De amandelen zijn heeeeeel erg goed bevallen. Wat is dat lekker zeg.
En de porkstrami is nu onze favoriete buikspek-variant. Man man man, fantastisch gewoon.
Helaas gaan we ook een stuk spek aan de buurtjes en mijn "rookhoutleverancier" geven, want ja, die moet je ook tevreden houden natuurlijk.
Maar wel met pijn in het hart, want wat is het lekker zeg.
De amandelen houden we voor onszelf. Er zit nog een F1 race aan te komen

Dank voor het kijken
Rick