- Berichten
- 4.056
Bacon Bowls
Een tijdje terug heb ik de BBQ Pit Boys weer eens bezocht en hier kwam ik de Bacon Bowl tegen. Deze kwam bij mij meteen op de todo list, en dus hoppa aan de slag ermee.
In het originele filmpje gebruiken ze een grote omgekeerde muffin vorm maar de vormen die ik in huis heb vond ik te klein hiervoor, dus als alternatief maar souffl? schaaltjes gebruikt. De bacon welke ik had is wat kleiner en dunner dus heb ik een soort vlecht methode gebruikt om toch een mooie stabiele bacon laag te krijgen.
Alle ingredienten op de foto:

Hierna de schaaltjes ingepakt:

Deze een anderhalf uur op de smoker bij 105-110 graden:

De BBQ Pit Boys gebruken dikker bacon en nemen hier een uurtje de tijd voor. Ikzelf vond de bacon amper gekleurd en heb de sessie verlengd tot 1,5 uur. Dit vond ik er beter uitzien
Hierna alles 20 minuten laten afkoelen en de souffl? schaaltjes verwijderd. Dit leverde idd een best stevig bacon bowl op. Helaas geen foto van de lege schaaltjes.
Hierna de bowls gevuld met gebakken aardappel, gefruit ui en laagje oude kaas:

Hierna een kwartier op de bbq om alles verder te kleuren en de kaas te laten smelten :

Op de foto ook nog poging 2 zichtbaar gemaakt van de kleine muffin vorm. Deze is amper te vullen dus voorlopig houd ik het bij de souffl? schaaltjes.
Helaas geen eindfoto, want ze waren op voordat ik hier erg in had, maar ik neem aan dat je wel kan inschatten hoe dit eruit ziet
al met al een geslaagd experiment en erg lekker. Qua vulling kan je er van alles indoen dus dit wordt nog wel een keer herhaald met paprika, champignons, enz enz
Groeten, Mike
Een tijdje terug heb ik de BBQ Pit Boys weer eens bezocht en hier kwam ik de Bacon Bowl tegen. Deze kwam bij mij meteen op de todo list, en dus hoppa aan de slag ermee.
In het originele filmpje gebruiken ze een grote omgekeerde muffin vorm maar de vormen die ik in huis heb vond ik te klein hiervoor, dus als alternatief maar souffl? schaaltjes gebruikt. De bacon welke ik had is wat kleiner en dunner dus heb ik een soort vlecht methode gebruikt om toch een mooie stabiele bacon laag te krijgen.
Alle ingredienten op de foto:

Hierna de schaaltjes ingepakt:

Deze een anderhalf uur op de smoker bij 105-110 graden:

De BBQ Pit Boys gebruken dikker bacon en nemen hier een uurtje de tijd voor. Ikzelf vond de bacon amper gekleurd en heb de sessie verlengd tot 1,5 uur. Dit vond ik er beter uitzien
Hierna alles 20 minuten laten afkoelen en de souffl? schaaltjes verwijderd. Dit leverde idd een best stevig bacon bowl op. Helaas geen foto van de lege schaaltjes.
Hierna de bowls gevuld met gebakken aardappel, gefruit ui en laagje oude kaas:

Hierna een kwartier op de bbq om alles verder te kleuren en de kaas te laten smelten :

Op de foto ook nog poging 2 zichtbaar gemaakt van de kleine muffin vorm. Deze is amper te vullen dus voorlopig houd ik het bij de souffl? schaaltjes.
Helaas geen eindfoto, want ze waren op voordat ik hier erg in had, maar ik neem aan dat je wel kan inschatten hoe dit eruit ziet

al met al een geslaagd experiment en erg lekker. Qua vulling kan je er van alles indoen dus dit wordt nog wel een keer herhaald met paprika, champignons, enz enz
Groeten, Mike