- Berichten
- 4.937
Gisteren een lekkere babi pangang van procureur gemaakt volgens onderstaande recepten.
Schoonzus en man, beide zeer bekend met de indonesische keuken, kwamen helpen met eten.
Recepten
Stuk vlees ter grote van 1 kg laten ontdooien.
Vlees vrijdagavond in de rub gezet volgens recept van bbq junks. De hoeveelheden in het recept zijn erg ruim genomen.
Recept voor de saus gebruikt volgens de bijdrage van Ewald.
Vlees in de rub gezet. Stevig ingepakt in folie en de laten intrekken.
Gisteren bij side dishes en de saus voorgewerkt.
Biefreepjes in black soy sauce met jalapenjo peper/bosuitjes en uiteraard een variatie op Sajoer boontjes met lontong.
Rond 14.00 de Q aan. In het zuiden trokken de onweersbuien al samen..
Rooster temp. rond de 120 C. Dome temp. 155 C. Babi pangang erop en twee-en een half uur tot een kern temp van 65C laten liggen.
Voor het rokerige wat appelhout bijgevoegd.
Vlees eraf gepakt. Mooi kleurtje en vervolgens in de glace volgens recept gezet. Ingepakt in folie en weer terug op de Q tot een kern van 80 C.
Babi Pangang eraf en de Q klaar gemaakt voor grillen, braden en wokken. Dome temp 250 C.
Eerst de babi pangang, na nogmaals in de glace te hebben gezet, aan alle kanten kort droog gegrild.
Vervolgens de saaie boontjes gewokt.
Aansluitend de bief reepjes gebakken.
En daarna, naar binnen schuiven.
Voor mensen die nog aan willen schuiven, er zijn nog twee plakjes babi en 2 stukjes bief over.
Schoonzus en man, beide zeer bekend met de indonesische keuken, kwamen helpen met eten.
Recepten
Babi Pangang | BBQ Recepten | BBQ Junkie
Babi Pangang van de BBQ? Ja het kan! Ik maakte het misschien wel meest gegeten gerecht bij de Chinees gewoon in mijn achtertuin. Heerlijk!
bbq-junkie.nl
Procureur: Babi Pangang met Bami
Ingredienten: 1 kilo Procureur MARINADE: 30 gram vers geraspte gemberwortel (bevroren raspt beter) anders plakjes twee verse teentjes knoflook in plakjes. 1,5 TL Uienpoeder 1,5 TL Laos 6 el sojasaus (Kikkoman) op smaak brengen met zwarte peper sojasaus en vissaus (Nampla) 2 TL limoensap 1 TL...
www.bbqgenootschap.nl
Stuk vlees ter grote van 1 kg laten ontdooien.
Vlees vrijdagavond in de rub gezet volgens recept van bbq junks. De hoeveelheden in het recept zijn erg ruim genomen.
Recept voor de saus gebruikt volgens de bijdrage van Ewald.
Vlees in de rub gezet. Stevig ingepakt in folie en de laten intrekken.
Gisteren bij side dishes en de saus voorgewerkt.
Biefreepjes in black soy sauce met jalapenjo peper/bosuitjes en uiteraard een variatie op Sajoer boontjes met lontong.
Rond 14.00 de Q aan. In het zuiden trokken de onweersbuien al samen..
Rooster temp. rond de 120 C. Dome temp. 155 C. Babi pangang erop en twee-en een half uur tot een kern temp van 65C laten liggen.
Voor het rokerige wat appelhout bijgevoegd.
Vlees eraf gepakt. Mooi kleurtje en vervolgens in de glace volgens recept gezet. Ingepakt in folie en weer terug op de Q tot een kern van 80 C.
Babi Pangang eraf en de Q klaar gemaakt voor grillen, braden en wokken. Dome temp 250 C.
Eerst de babi pangang, na nogmaals in de glace te hebben gezet, aan alle kanten kort droog gegrild.
Vervolgens de saaie boontjes gewokt.
Aansluitend de bief reepjes gebakken.
En daarna, naar binnen schuiven.
Voor mensen die nog aan willen schuiven, er zijn nog twee plakjes babi en 2 stukjes bief over.
Laatst bewerkt: