Beef en Steak

Babi Pangang van Procureur en Biefreepjes in Black Soy

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.937
Gisteren een lekkere babi pangang van procureur gemaakt volgens onderstaande recepten.
Schoonzus en man, beide zeer bekend met de indonesische keuken, kwamen helpen met eten.

Recepten

Stuk vlees ter grote van 1 kg laten ontdooien.
Vlees vrijdagavond in de rub gezet volgens recept van bbq junks. De hoeveelheden in het recept zijn erg ruim genomen.
Recept voor de saus gebruikt volgens de bijdrage van Ewald.
Vlees in de rub gezet. Stevig ingepakt in folie en de laten intrekken.

IMG_4008.JPG
IMG_4009.jpg


Gisteren bij side dishes en de saus voorgewerkt.
Biefreepjes in black soy sauce met jalapenjo peper/bosuitjes en uiteraard een variatie op Sajoer boontjes met lontong.

IMG_3754.jpg


Rond 14.00 de Q aan. In het zuiden trokken de onweersbuien al samen..:unsure:
Rooster temp. rond de 120 C. Dome temp. 155 C. Babi pangang erop en twee-en een half uur tot een kern temp van 65C laten liggen.
Voor het rokerige wat appelhout bijgevoegd.
Vlees eraf gepakt. Mooi kleurtje en vervolgens in de glace volgens recept gezet. Ingepakt in folie en weer terug op de Q tot een kern van 80 C.

IMG_4011.jpg
IMG_4013.jpg
IMG_4014.jpg
IMG_4016.jpg


Babi Pangang eraf en de Q klaar gemaakt voor grillen, braden en wokken. Dome temp 250 C.
Eerst de babi pangang, na nogmaals in de glace te hebben gezet, aan alle kanten kort droog gegrild.
Vervolgens de saaie boontjes gewokt.
Aansluitend de bief reepjes gebakken.

IMG_4018.jpg
IMG_4019.JPG
IMG_4020.jpg
IMG_4021.jpg
IMG_4023.JPG


En daarna, naar binnen schuiven.
Voor mensen die nog aan willen schuiven, er zijn nog twee plakjes babi en 2 stukjes bief over. :ROFLMAO: :ROFLMAO:
 
Laatst bewerkt:
Mooi gemaakt Peter, die restjes zijn zo op.
 
man, dat ziet er goed uit. ik snap die mensen wel die komen om te helpen met opeten.
restjes zijn ondertussen op zeker?
 
Heerlijk baby pangang uit eigen tuin, staat op de todo met stip. ;)
 
Blijft de smaak en structuur dan goed behouden?
En blancheren je dan eerst of gewoon direct in de vriezer in een diepvries zakje ofzo?

Verstuurd vanaf mijn Nokia 8.1 met Tapatalk
Imij eigen peperoogst (😉)is dit te kort geschotdn. .....😂
Maar zonder gekheid, ik koop de pepers en dan doe ik die in een zakje in de diepvries tot nodig,
Niet blancheren oid.
Voordeel, een stijf bevoren peper stop ik vakergeheel in de beenham.
Snidt zi h bevroren ook prima.
 
Peter peter peter..... Doe jij ooit iets anders dan lekker bbq'n
Jawel, opeten.
Haha, vanaf ik bij dit forum ben is mijn gewicht toegenomen. :unsure:
(Kan ook corona verveling zijn)
 
Terug
Bovenaan Onderaan