- Berichten
- 512
Borrels en bites. Ik hou van beide. laat ik daar maar mee beginnen. Het onderwerp van de fotowedstrijd deze maand sprak me dan ook wel aan
Omdat bij ons in huis de Aziatische smaken populairder zijn dan de 'usual suspects' uit Amerika met barbecue saus, kies ik voor onze zonnige middag bites voor Yakitori. Drie soorten.
Als eerste een octopus yakitori met een ponzu en wasabi dipsausje
als tweede een shiitake yakitori met soja en knoflook dipsaus
en als derde een pittige kip yakitori met gojuchang dipsaus
als er belang bij is kan ik de exacte recepten plaatsen.
De octopus, de shiitake en de kip kregen alle drie een marinade, allemaal met een basis van soja, sake, mirin, gember en iets zoets. suiker of honing. Een beetje in verschillende hoeveelheden en de shiitake kregen er wat meer knoflook en wat koji bij. De octopus wat sesamolie. Ach, eigenlijk wat me er maar lekker bij leek.
Na een half uurtje (zo ongeveer) marineren heb ik alles op stokjes geprikt en lekker gegrild op de Q.
Zo'n drie minuten per kant, kwam het op neer. De shiitake waren iets eerder klaar en de kip yakitori heb ik nog heel even op het indirecte gedeelte laten garen.
Een paar heerlijke dipsausjes er bij en het was smullen geblazen!
Thanks voor 't onderwerp,[mention]Zzzjon [/mention]. Het heeft een heerlijke middag snack opgeleverd!

Omdat bij ons in huis de Aziatische smaken populairder zijn dan de 'usual suspects' uit Amerika met barbecue saus, kies ik voor onze zonnige middag bites voor Yakitori. Drie soorten.
Als eerste een octopus yakitori met een ponzu en wasabi dipsausje
als tweede een shiitake yakitori met soja en knoflook dipsaus
en als derde een pittige kip yakitori met gojuchang dipsaus
als er belang bij is kan ik de exacte recepten plaatsen.
De octopus, de shiitake en de kip kregen alle drie een marinade, allemaal met een basis van soja, sake, mirin, gember en iets zoets. suiker of honing. Een beetje in verschillende hoeveelheden en de shiitake kregen er wat meer knoflook en wat koji bij. De octopus wat sesamolie. Ach, eigenlijk wat me er maar lekker bij leek.

Na een half uurtje (zo ongeveer) marineren heb ik alles op stokjes geprikt en lekker gegrild op de Q.
Zo'n drie minuten per kant, kwam het op neer. De shiitake waren iets eerder klaar en de kip yakitori heb ik nog heel even op het indirecte gedeelte laten garen.

Een paar heerlijke dipsausjes er bij en het was smullen geblazen!
Thanks voor 't onderwerp,[mention]Zzzjon [/mention]. Het heeft een heerlijke middag snack opgeleverd!



Laatst bewerkt: