- Berichten
- 5.593
Dit recept heb ik ooit gekregen van een ex-BBQ teammaatje, dit recept is na ruim 10 jaar nog steeds blijven hangen, dit is zoooo lekker.
Eendenborstfilets, velletje kruislings ingesneden, 6 uur gemarineerd in een marinade van Honing, Sake, Sojasaus, rood pepertje en knoflook, en wat groene kruiden Rozemarijn en Tijm. het velletje moet net boven de marinade uitsteken en die licht ingerubt met een weinig Fleur de sel zwarte Peper en natuurlijk Chinese 5-spice.
5-spice maak ik eigenlijk altijd zelf, simpelweg omdat er in Nederland geen goede commerciële variaties te krijgen waren met de originele ingrediënten.
Je wordt afgescheept met goedkope vervangers als gewone peper en anijszaad. Chinese 5-spice bestaat van origine uit: Szechuan peper, Steranijs, Venkelzaad, Kaneel en Kruidnagel. Gelukkig heeft Euroma aan Chef kok Jonnie Boer gevraagd om een aantal kruidenmengsels te maken, zo ook Chinese 5-Spice.
Deze bevat wel alle originele ingrediënten, en deze is erg goed.
Bij de Eend Paddenstoelen Yaki stijl, Gestoomde paddenstoelen in Miso, Sake en Sojasaus.
en een gemakkelijke Mihoen en dito Aziatische salade erbij. (gewoon van de Jumbo)
Eendjes eerst direct gegrild, 2 minuten per kant en daarna indirect door laten garen tot een kerntemperatuur van 52 graden Celsius dit alles bij een BBQ temp van ongeveer 200 graden Celsius.
We hebben zitten smullen, heerlijk.
Bedankt voor het kijken.
Eendenborstfilets, velletje kruislings ingesneden, 6 uur gemarineerd in een marinade van Honing, Sake, Sojasaus, rood pepertje en knoflook, en wat groene kruiden Rozemarijn en Tijm. het velletje moet net boven de marinade uitsteken en die licht ingerubt met een weinig Fleur de sel zwarte Peper en natuurlijk Chinese 5-spice.
5-spice maak ik eigenlijk altijd zelf, simpelweg omdat er in Nederland geen goede commerciële variaties te krijgen waren met de originele ingrediënten.
Je wordt afgescheept met goedkope vervangers als gewone peper en anijszaad. Chinese 5-spice bestaat van origine uit: Szechuan peper, Steranijs, Venkelzaad, Kaneel en Kruidnagel. Gelukkig heeft Euroma aan Chef kok Jonnie Boer gevraagd om een aantal kruidenmengsels te maken, zo ook Chinese 5-Spice.
Deze bevat wel alle originele ingrediënten, en deze is erg goed.
Bij de Eend Paddenstoelen Yaki stijl, Gestoomde paddenstoelen in Miso, Sake en Sojasaus.
en een gemakkelijke Mihoen en dito Aziatische salade erbij. (gewoon van de Jumbo)
Eendjes eerst direct gegrild, 2 minuten per kant en daarna indirect door laten garen tot een kerntemperatuur van 52 graden Celsius dit alles bij een BBQ temp van ongeveer 200 graden Celsius.
We hebben zitten smullen, heerlijk.
Bedankt voor het kijken.