BasBQ
Beef en Steak

Aziatisch buikspek

 
 
 
 

JaapAap

Pitmaster
Berichten
575
Ik had nog een restje buikspek liggen wat er maar eens aan moest geloven. Gemarineerd in sojasaus, ketjap, verse gember en knoflook en een flinke eetlepel five spices. Uurtje of 8 laten marineren. Even afdeppen en zwoerd insmeren met bruine suiker en grof zeezout. Q opgestookt tot 170 graden en het buikspek indirect tot 70 graden laten garen met wat appelhout. Tussendoor gelakt met ingekookte overgebleven marinade. Daarna Q flink opgestookt om het zwoerd nog even krokant te maken.

Al met al erg lekker. Hieronder de foto's.
c3c199fcc04f5b8ddc28c4228f546620.jpg

9b7097bb5ac7aa3a98dfe25cfe55ee78.jpg

688d8a09b7d73adabfebf3502513805d.jpg

12c92688ce1562e0d99fcd24d1995ef7.jpg

a568199445c5db6e02256b00e59ade35.jpg

ce196e48eb5e7611e86cab4391d31eec.jpg

31d8061080b5157c55af41cb70eec91e.jpg

315f9911b69dcfdfec9f0f616a4ade07.jpg
 
Nice, dat ziet er bijzonder smakelijk uit!
 
lust ik
 
Ik denk zomaar dat ik dit blief!
 
Favoriet hier in huis...ziet er goed uit
 
Altijd lekker :D
 
Lekker recept.
Wil ook al een tijdje iets dergelijks maken, maar vond het steeds een beetje te standaard.
Dit wil ik ook wel proberen.
Dank voor het idee.
 
Ziet er lekker uit, Ik heb ook nog een stukje in de vriezer binnenkort toch eens proberen
 
Terug
Bovenaan Onderaan