Ondanks de wazige foto's ziet het er heel erg smakelijk uit. Heb je meer informatie met betrekking tot het recept?
Ayam Pangang
1 kg kip in mootjes of 1 kg kippendijen
1 grote ui heel fijn gesnipperd
5 teentjes knoflook fijn gesnipperd
3 eetlepels sambal oelek of 6 verse pepers gemalen
2 citroen blaadjes ( daon jeruk Purut) gekneusd
Een halve citroengras ( sereh) gekneusd
1 volle eetlepel mosterd
Sap van 1 kleine citroen
Flinke scheut zoete kecap..
Zout naar smaak
Eventueel suiker
Kip eerst kort bakken in olie ..laten uitlekken op keukenpapier.
In beetje olie de uien en knoflook fruiten tot de uien bijna gesmolten zijn...dan sambal... mosterd...citroenblaadjes...citroengras en beetje suiker toevoegen...op klein vuur een minuut of 5 zachtjes fruiten. Nu de kecap en citroensap toevoegen. Goed omscheppen.
Dan kip toevoegen.... omscheppen en een beetje water toevoegen en ongeveer een 30 minuten zachtjes smoren...
Als je sambal oelek gebruikt voorzichtig zijn met zout toevoegen...
Dit is het oorspronkelijke recept volgens mij komt het uit een FB groep. Ik heb de kip dus op de bbq gegrild. Saus wel even in de pan gemaakt. Alle bumbu in de schaal gedaan en lang laten smoren in de ovenschaal op de bge.