Beef en Steak

Australian sucade bij de makro

Klinkt goed met cola/ketjap marinade. Ik denk alleen dat eerste stukjes met olijfolie, fleur de sel en gemalen zwarte peper geserveerd gaan worden, ik heb er nu al zin in :)
 
Met zo'n mooi dooraderd stukje vlees zou ik er niet eens olie op doen. Er bakt genoeg vet uit het vlees.

Ik zou alleen pezo doen en het vlees dan met de reverse sear techniek grillen, maar dat ben ik. ;)
 
Reverse sear? Waarom eerst indirect? Dit kun je gewoon "full whack" direct doen, goed dichtschroeien tot medium rare en je hebt een heerlijke steak. Hij is echt wel medium rare voordat hij te donker wordt hoor.
 
Als de steaks een beetje dikker zijn dan de gebruikelijke dunne supermarkt flubbertjes gebruik ik vrijwel altijd reverse sear. Mijn ervaring is dat de garing(medium) dan gelijkmatiger is en het geeft een constanter resultaat, althans bij mij.


 
Terug
Bovenaan Onderaan