BasBQ
Beef en Steak

Aubergine

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.777
bjyNXZR.jpg


Hoi BBQ collega's.

Hier een heerlijk veggie recept welke perfect op de bbq te maken Is.

Voor 2 personen :
1 aubergine
Je favoriete bbq rub
100 gr Grieks yoghurt
Olijfolie
1 bakje Verse koriander
2 tenen knoflook
Klein stukje appelhout of enkele snippers

De dressing :
Doe de yoghurt in een voldoende ruim bakje, schaal
Pers hierboven de knoflookteentjes uit
Doe er 2 a 3 eetlepels goede olijfolie bij
Snij de helft van de koriander fijn en voeg toe
Voeg ook een eetlepel bbq rub toe
Meng het geheel goed.
TIP: MAAK DEZE DRESSING IN DE OCHTEND OF DE AVOND ERVOOR!
En maak gerust meer. Het is eigenlijk gewoon een overheerlijke knoflooksaus (zeg gerust een soort tzaziki) welke ook fantastisch bij je vlees smaakt en als dip voor je brood te gebruiken is.

De aubergine:
Halveer de aubergine in de lengte en snij het vruchtvlees kruislings in
Besprenkel het ingesneden vruchtvlees met olijfolie.
Bestrooi vervolgens het vruchtvlees met bbq rub.
Steek de bbq aan en breng de temperatuur naar ca 180-200 graden en leg de aubergine indirect.
Om te voorkomen dat ze omvallen kan je er een rolletje van aluminium folie omheen leggen.
Verder heb ik ervoor gekozen om de aubergine een klein beetje rook van appel hout te geven. Vooral niet teveel.

Na ca 30-40 minuten even controleren of het vruchtvlees geheel gegaard Is door met een sat? prikker erin te steken.
Als de aubergine gaar Is dan aftoppen met de yoghurt dressing.
Eventueel op smaak brengen met extra bbq rub, overgebleven koriander, wat je wil.

De pic's

Gehalveerde en ingesneden aubergine besprenkeld met olijfolie en bbq rub
c620fAF.jpg


Op de bbq
F609uW1.jpg


Eindresultaat
bjyNXZR.jpg


Ook heerlijk met rijst.

Bedankt voor het kijken
Rick
 

Jupilerman

Kooltjesharker
 
 
Berichten
123
Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker ook eens maken. Bedankt voor de tip!!
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.491
Mooi gedaan hoor, lekker!
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.364
leuk gerecht, binnenkort maar eens uit gaan proberen
 
Bovenaan Onderaan