kamphuisbert
Kooltjesharker
- Berichten
- 129
Ik heb verscheidene keren pizza gemaakt op de BBQ met verschillende recepten voor het deeg, maar het voor mij meest ideale recept had ik nog niet gevonden. De smaak en krokantheid van de bodem was prima, maar ik kreeg de luchtigheid maar niet in de rand. 
Na veel gegoogle stuitte ik op het volgende recept die ik jullie niet wil onthouden: https://www.withspice.com/blog/artisan-pizza-dough-crispy-chewy-bubbly-crust/
Gisteravond het deeg gemaakt, na de bulkrijs de deegbollen in de koelkast. Vandaag de BBQ goed heet opgestookt, de pizzasteen nog iets hoger in de BBQ gezet en de pizza gemaakt. Het resultaat was boven verwachting! Heerlijk krokant en luchtig deeg.
		
		
	
	
		 
	
		 
	
		 
	
		 
	
		 
	
Verbeterpunt voor de volgende keer is het verder uitrekken van het deeg en het dunner maken van de rand bij het maken van de bodem. Bij deze eerste sessie was de rand iets teveel, maar aldoende leert men.
	
		
			
		
		
	
				
			Na veel gegoogle stuitte ik op het volgende recept die ik jullie niet wil onthouden: https://www.withspice.com/blog/artisan-pizza-dough-crispy-chewy-bubbly-crust/
Gisteravond het deeg gemaakt, na de bulkrijs de deegbollen in de koelkast. Vandaag de BBQ goed heet opgestookt, de pizzasteen nog iets hoger in de BBQ gezet en de pizza gemaakt. Het resultaat was boven verwachting! Heerlijk krokant en luchtig deeg.
Verbeterpunt voor de volgende keer is het verder uitrekken van het deeg en het dunner maken van de rand bij het maken van de bodem. Bij deze eerste sessie was de rand iets teveel, maar aldoende leert men.
 
	 
			 
			 
 
		 
 
		 
 
		
 
 
		 . Dome temperatuur zat op 330 graden.
. Dome temperatuur zat op 330 graden. 
 
		
 
 
		 
 
		 
 
		 ben nu wel aan het twijfelen om voor het gemak over te stappen naar een gas module ipv hardhout pellets ;-)
 ben nu wel aan het twijfelen om voor het gemak over te stappen naar een gas module ipv hardhout pellets ;-)  
 
		