BasBQ
Beef en Steak

Amsterdam barbecue challenge 2013

 
 

Chtakafri

Kooltjesharker
Berichten
130
Er is een wedstrijd begin juni in Amsterdam tijdens de Taste of Amsterdam, ik heb me net ingeschreven want er is een BGE inclusief RVS tafel te winnen.
Let op het is wel een blackbox wedstrijd, dus je mag niet zelf beslissen wat je klaarmaakt. Voor meer info http://www.tasteofamsterdam.com/content/1049/Amsterdam-Barbecue-Challenge

Wie weet kom ik er wel een paar forum collega's tegen :)
 
ik zou hier wel mee vanaf willen weten. is er nog ergens meer info te vinden dan alleen op de website? Die vind ik namelijk erg schaars
 
Na de organisator, Julius Jaspers, meegemaakt te hebben bij de barbecuewedstrijd van afgelopen zaterdag bedank ik vriendelijk.
 
Frits zei:
Na de organisator, Julius Jaspers, meegemaakt te hebben bij de barbecuewedstrijd van afgelopen zaterdag bedank ik vriendelijk.
Ziet er naar uit dat ik toch wat gemist heb van het weekend :)
 
DanBras zei:
Frits zei:
Na de organisator, Julius Jaspers, meegemaakt te hebben bij de barbecuewedstrijd van afgelopen zaterdag bedank ik vriendelijk.
Ziet er naar uit dat ik toch wat gemist heb van het weekend :)

Ik wordt nu toch ook erg nieuwsgierig  :p
 
Ja die Julius is heel erg... Wat heeft ie nou weer geflikkerd op de Tony Stone dan?  ;D
 
Op zaterdag was de extra competitie, telde niet mee voor de echte wedstrijd. Een van de onderdelen was steaks & burgers.
De bedoeling was dat een paar juryleden bij je tent komen en dan van je steak en hamburger komen proeven.

Bij het team van Julius hadden ze een keurig tafeltje met tafelkleed en stoeltjes. Op zich niet veel mis mee.

Op het moment dat de Jury komt en aan tafel zit krijgen ze ieder een fantastisch bord met.......,.







Asperges

En pas toen dat op was kregen ze een bord met steak en burger.

Dit noem ik het inpakken van de jury. De jury vindt het prachtig dat ze zo gef?teerd worden dat ze voordat het eigenlijke gerecht dat gejureerd moet worden al bonuspunten hebben.

Ook verpesten ze het voor de teams die  na hun gejureerd moeten worden. De Juryleden kunnen maar zoveel eten, dus als je zorgt dat de jury vol zit zullen teams daarna het moeilijk hebben.

En dan heb ik het nog niet over het feit dat het programma zo erg ver uitloopt en dat jou stuk vlees ligt te verpieteren.

Je kan het zien als handig gebruik maken van de zwaktes van de jury. Maar ik vind dat je als team ook voor een eerlijke wedstrijd moet zorgen.

En daar zit het hem in, als Julius dit als acceptabel ziet dan heb ik er een hard hoofd in dat het er bij zijn wedstrijd wel eerlijk aan toegaat. Wie zegt mij dat de inhoud van de doos werkelijk onbekend is voor de teams ;).

 
Eerlijk is eerlijk Julius was niet de enige, andere teams hebben ook wel dingen gedaan als meerde steaks en burgers maken waardoor alles vreselijk uitliep.
 
Dat is inderdaad dan niet erg netjes van Julius. MAAR ik vind dat de jury zich daar ook tegen kan en moet wapenen.

Volgens mij was de jury een mix van de KCBS Reps en juryleden. Als je zorgt dat er in elk groepje een KCBS Rep meeloopt die dit soort zaken dan kan opvangen, dan kan het eerlijker worden. Neem aan dat die Amerkanen hier toch wel veel ervaring mee hebben en dan bij een dergelijk team netjes vragen om een bord met wat wel beoordeelt dient te worden of dat een juryteam dan eerst doorloopt naar een ander team.

Net zoals bij het jureren op zondag, moet er een regel komen dat je alleen op tafel mag zetten wat bij de wedstrijd hoort. Aan eten bedoel ik dan, want als een team het mooi aan wil kleden met tafeltjes/stoeltjes dan moet dat kunnen bij zo'n on-site beoordeling. Wel vind ik dat daar dan geen extra punten mee te verdienen zijn, want ook hier gaat het om dezelfde factoren als op zondag (appearance, taste, tenderness).
 
Klopt de jury gaat hier zeker niet in vrijuit.

Helaas vonden de Amerikaanse juryleden het fantastisch om zo verwend te worden, het belang van de nog te jureren teams werd soms wat uit het oog verloren ;).

Maar daarom vind ik de KCBS wedstrijd zo fijn, daar heb je dit allemaal niet bij. Je hoeft maar eten te maken wat 6 mensen kunnen proeven, simpel bakje met sla, en de tijden liggen gewoon vast. Een eenvoudig team maakt net zoveel kans als een proffesioneel team!
 
Fits + 1
 
Heb mij al afgevraagd waarom een bekend kok als hij ineens opduikt in de bbq scene.
Wat is het doel hiervan?
 
Hij is ook bezig een barbecue boek te maken ;).
 
Bert zei:
Heb mij al afgevraagd waarom een bekend kok als hij ineens opduikt in de bbq scene.
Wat is het doel hiervan?

Ik ken hem dus helemaal niet als kok. Wel als jurielid in tv programma's en van interviews. Nog nooit iets van hem geproefd.
 
Dominique zei:
Ik ken hem dus helemaal niet als kok. Wel als jurielid in tv programma's en van interviews. Nog nooit iets van hem geproefd.

Heb je afgelopen weekend een kans gemist ;D
 
Bert zei:
Dominique zei:
Ik ken hem dus helemaal niet als kok. Wel als jurielid in tv programma's en van interviews. Nog nooit iets van hem geproefd.

Heb je afgelopen weekend een kans gemist ;D
Jammer.... ;)
 
Ik heb gehoord van de organisator dat voor deze Challenge wordt uitsluitend op Big Green Egg ge-barbequed (logisch aangezien de prijzen/sponsoring...)

Ik heb nooit een BGE gebruikt :( maar ik heb wel mijn Black Box proef van Top Chef gewonnen...misschien wil een van jullie BGE specialist met mij mee doen?  ;D  :p  ::)

Waar kan ik snel over lezen/leren hoe je BGE gebruikt als 'grill' ? De Challenge duurt 90 minuten dus geen low&slow neem ik aan :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan