- Berichten
- 589
Hoi hoi
De gerookte kip de vorige keer was bere lekker..de voorraad was dan ook zo op.
Toen we bij de nieuwe slager kip voor 5 euro de kilo zagen meteen maar 7.5 kilo mer genomen
Eerst maar weer een pekeltje gemaakt.. fijn spul dat all brine .
Deze keer er voor gekozen om de brine in de pan te laten zitten in plaats van over de keuken vloer.
Het viel me op dat het behoorlijk dikke filets zijn.
Na 2 uur pekelen mogen ze even droog gedept worden en daarna voorzien van een klein beetje hony killer bee voor de kleur
De bedoeling was om om de kleine 4 kilo in zijn geheel te roken. Helaas gaat dat niet. Met de slowroller ben je toch wat oppervlakte kwijt en wat hoogte. Dus dit doen we in 2 keer.
Hier liggen ze er op met een blokje appelhout.
Netjes tot 63 graden gerookt, en dan de timer voor 14 minuten.
Zo komen ze er af..
Dan mag de tweede lading er op. Dit maal met een heel klein blokje hickory.
Zelfde principe..
En zo komen ze er af..
2 uurtjes laten afkoelen in de bijkeuken..
De gerookte kip de vorige keer was bere lekker..de voorraad was dan ook zo op.
Toen we bij de nieuwe slager kip voor 5 euro de kilo zagen meteen maar 7.5 kilo mer genomen
Eerst maar weer een pekeltje gemaakt.. fijn spul dat all brine .
Deze keer er voor gekozen om de brine in de pan te laten zitten in plaats van over de keuken vloer.
Het viel me op dat het behoorlijk dikke filets zijn.
Na 2 uur pekelen mogen ze even droog gedept worden en daarna voorzien van een klein beetje hony killer bee voor de kleur
De bedoeling was om om de kleine 4 kilo in zijn geheel te roken. Helaas gaat dat niet. Met de slowroller ben je toch wat oppervlakte kwijt en wat hoogte. Dus dit doen we in 2 keer.
Hier liggen ze er op met een blokje appelhout.
Netjes tot 63 graden gerookt, en dan de timer voor 14 minuten.
Zo komen ze er af..
Dan mag de tweede lading er op. Dit maal met een heel klein blokje hickory.
Zelfde principe..
En zo komen ze er af..
2 uurtjes laten afkoelen in de bijkeuken..