BasBQ
Beef en Steak

Alvast aan de slag/ PP op voorraad

Cherrywood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
694
Aankomend weekend fietstochtje van echtgenote en vriendinnen.
Aan het eind van de rit een etentje.
En omdat wij nu een grote BBQ hebben......
Tussen de 10-25 personen.....-help!-

Pulled pork vinden ze erg lekker dus daar alvast maar een voorraadje van aanleggen.

Had nog ca 6-7 kg procureur op voorraad. Eigenlijk voor porksteaks maar dat komt later wel.

Gisteren de procureurs voorbereid:
- geïnjecteerd met een mengsel van BBQ saus wat extra zout en appelazijn.
a6f07afac73a5f4a11489caa80d85c2d.jpg
9985b3d68968219a7179c6e1e92e93fe.jpg


En in de rub gezet: zelf gemengde Noskos basis BBQ rub met wat extra knoflook en gerookte paprika poeder.
2f59558199999d148097ac77d33e3274.jpg


Ingepakt en als "de drie biggetjes" nog een nachtje de koelkast in:
f16d472a868076aaf5ff69e1dcbb93f6.jpg


Vanmorgen de BBQ aan , wat appel en kersenchunks erbij en het vlees erop.
d0c39ed3b504d10b0be23414d3f1da69.jpg
0c2908bab05cbad8966962eb5487c37a.jpg


Na 4,5 uur de 75 graden bereikt.. Bark zit mooi vast.
aede4654864f0bddc35af388eaa965cc.jpg


Dus inpakken en door
Na nog eens 3 uur temperatuur 94-95 graden
En geslaagd voor de priktest.

e7a6deae67231c67b6f0ba7f69dca8ae.jpg


Kwartiertje laten uitdampen.
Nog een uurtje of twee laten liggen en toen de vork erin.
3d922a9cdb9354f779eba42a3118183d.jpg

bef880b6fe29ae11457db8a77737f32a.jpg


Resultaat 4,6 kg Pulled Pork.
0c498f0c73c70ccdfe33cafc525335fa.jpg


Uiteraard even geproefd zonder extra saus.
Smaakte prima. Een geslaagde dag.

Het injecteren heeft echter naar mijn mening weinig aan de smaak toegevoegd.. Proef toch vooral de rub en de rook.
Iemand hier andere ervaring mee?


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.208
Mooie sessie! Het ligt eraan waar je hem mee injecteert, als je BBQ saus gebruikt dan zul je daar weinig van terugproeven als er verder nog meer saus op en door gaat.
 

Cherrywood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
694
Zelfs zonder extra saus proefde ik er weinig van.
Smaak was prima maar de rub en de rook proefde ik terug. De injectie vloeistof eigenlijk niet.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.208
Ik bedoelde, als je saus gebruikt om te injecteren. Als je dingen als appelsap, appelazijn, worchester, zout etc. gebruikt dan heb je verdieping in je smaak. BBQ saus doet verder niet zoveel omdat je dat er later ook doorheen mengt en dus dat wat je hebt geinjecteerd wegvalt.
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.371
Tja van zo'n dagje fietsen krijg je best wel flink trek en dan is zo'n hapje P.P. best wel lekker 't ziet er ook heerlijk uit van de plaatjes krijg ik al trek.
Als in de rub nagenoeg de zelfde smaakmakers zitten als in de bbqsaus en injectie vloeistof zal je het verschil niet zo proeven maar je weet met injecteren wel dat de smaak door de hele procureur goed aanwezig is als je alleen maar rubt heb je wel eens kans dat er stukken niet bereikt worden en als je dan zo'n stukje treft bij het proeven zit er toch een heel andere smaak aan.
 
Laatst bewerkt:

SandyMan

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.685
Het is dat je er al 3 op gegooid hebt..
Anders had je er eentje niet moeten injecteren 😅

Het ziet er wel geweldig uit in ieder geval.
 

Cherrywood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
694
Het is dat je er al 3 op gegooid hebt..
Anders had je er eentje niet moeten injecteren 😅

Het ziet er wel geweldig uit in ieder geval.
Dat wordt mijn volgende experiment.
De q aanslingeren voor 1 procureurtje is toch eigenlijk de moeite niet ;)

Door het pullen en mengen met de opgevangen vloeistof zit de smaak van de rub eigenlijk overal.
Persoonlijk vindt ik dat er ook wat smaak en textuurverschil mag zitten in een stukje bark en een stukje kern.

Als je er één egale brei van maakt vindt ik / vinden wij dat niet zo lekker.

Procureur was overigens van de makro en prima van kwaliteit.
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.315
Zou bijna mee willen fietsen 😁
Zal een lekkere afsluiting worden
 
Bovenaan Onderaan