- Berichten
- 364
Alles op een stokje smaakt gewoonweg beter ...
Wat hebben we nodig:
voor de ballen:
- 2-3 wortels
- 2 puntpaprika's
- een paar stengels pijpajuin
- bosje peterselie
- 1 rode gewone paprika
- paneermeel
- 1 a 1,2 kg gehakt
- veel kruiden (oregano, paprika, peper, look, basilicum, tijm) (wij gebruiken hier met moeite zout)
voor de pasta:
- mozarella (geraspt)
- een pakje penne
- tomatensaus (die had ik gisteren nog gemaakt, maar vergeten potje in de koelkast te zetten, dus maar eentje uit de vriezer gehaald)
- basilicum
En voor de rest nog wat kers en/of cherry tomaten, eventueel mozarella
Begonnen met alles fijn te snijden voor de ballen. Ondertussen de grote paprika roosteren (in de oven doe ik meestal)
Wat pijpajuin & peterselie overhouden, de rest zo fijn mogelijk snijden en de wortels raspen. Het vlees in de kom en al kruiden
Groenten er bij
De gegrilde paprika effe fijnmixen en daar paneermeel bijdoen, tot je toch tamelijk vaste ballen hebt. Het vocht van de groenten zal de ballen toch sappig houden
Je kan deze al op een stokje doen, of best even in de koelkast zetten, zodat het terug kouder is en pas later alles op een stokje
Pasta koken ondertussen. Voor deze al dente is meteen in het ijswater. De pasta mag echt niet te ver zijn. Hij zal toch nog wat garing krijgen
Aangezien dit de eerste keer was en dus zowat een experiment wat van alles genomen. De houten stokjes uiteraard tijdje laten weken in water.
De dubbele stokjes van rosle gebruik ik voor zowat alles, en waren net goed
Saus opwarmen en lang 2 kanten een laagje tomaten saus geven
Eerst de ballen er even op
En dan de pasta ... even kort grillen
Op de plaat leggen, wat basilicum erop
Mozarella erop (daarop heb ik nog wat pizza kruiden gedaan)
En dan het resultaat ...
Op de pasta heb ik nog wat jalapeno, pijpajuin en peterselie ... en nog een potje tomatensaus om te dippen
Het was zeer lekker. De zoon van 6 wou het niet proberen ... De dochter van 9 zei dat ik van nu af aan zo altijd pasta op een stokje mag maken.
Ga ik dit nog maken ... zeker weten. Alleen wel als hapje, want die pasta stokjes nemen veel plaats in. Qua tijd neemt het niet veel in beslag. Je zou er zelfs bijvoorbeeld een soort pizza versie van kunnen maken met daar pepperoni op ofzo
Wat hebben we nodig:
voor de ballen:
- 2-3 wortels
- 2 puntpaprika's
- een paar stengels pijpajuin
- bosje peterselie
- 1 rode gewone paprika
- paneermeel
- 1 a 1,2 kg gehakt
- veel kruiden (oregano, paprika, peper, look, basilicum, tijm) (wij gebruiken hier met moeite zout)
voor de pasta:
- mozarella (geraspt)
- een pakje penne
- tomatensaus (die had ik gisteren nog gemaakt, maar vergeten potje in de koelkast te zetten, dus maar eentje uit de vriezer gehaald)
- basilicum
En voor de rest nog wat kers en/of cherry tomaten, eventueel mozarella
Begonnen met alles fijn te snijden voor de ballen. Ondertussen de grote paprika roosteren (in de oven doe ik meestal)
Wat pijpajuin & peterselie overhouden, de rest zo fijn mogelijk snijden en de wortels raspen. Het vlees in de kom en al kruiden
Groenten er bij
De gegrilde paprika effe fijnmixen en daar paneermeel bijdoen, tot je toch tamelijk vaste ballen hebt. Het vocht van de groenten zal de ballen toch sappig houden
Je kan deze al op een stokje doen, of best even in de koelkast zetten, zodat het terug kouder is en pas later alles op een stokje
Pasta koken ondertussen. Voor deze al dente is meteen in het ijswater. De pasta mag echt niet te ver zijn. Hij zal toch nog wat garing krijgen
Aangezien dit de eerste keer was en dus zowat een experiment wat van alles genomen. De houten stokjes uiteraard tijdje laten weken in water.
De dubbele stokjes van rosle gebruik ik voor zowat alles, en waren net goed
Saus opwarmen en lang 2 kanten een laagje tomaten saus geven
Eerst de ballen er even op
En dan de pasta ... even kort grillen
Op de plaat leggen, wat basilicum erop
Mozarella erop (daarop heb ik nog wat pizza kruiden gedaan)
En dan het resultaat ...
Op de pasta heb ik nog wat jalapeno, pijpajuin en peterselie ... en nog een potje tomatensaus om te dippen
Het was zeer lekker. De zoon van 6 wou het niet proberen ... De dochter van 9 zei dat ik van nu af aan zo altijd pasta op een stokje mag maken.
Ga ik dit nog maken ... zeker weten. Alleen wel als hapje, want die pasta stokjes nemen veel plaats in. Qua tijd neemt het niet veel in beslag. Je zou er zelfs bijvoorbeeld een soort pizza versie van kunnen maken met daar pepperoni op ofzo